Adviesportaal
Image default
Beauty en verzorging

Donkere vlekken verwijderen doe je zo!

Je huid bleken klinkt moeilijk, pijnlijk en heel dramatisch maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Mensen met donkere vlekken in het gezicht weten zich soms geen raad meer. Deze vervelende vlekken kunnen zorgen voor een deuk in het zelfvertrouwen omdat deze vlekken vaak heel hard opvallen. Mensen kijken vaak als eerste naar het gezicht en dan kan dit heel vervelend zijn. Maar daar zijn dus oplossingen voor die gemakkelijk zijn en waardoor je dus je zoektocht naar een oplossing tot een goed einde kan brengen.

 

Donkere vlekken in het gezicht aanpakken met Skinlight

Een van de beste oplossingen die je kan proberen is een pigmentvlekken crème. Een zeer goede crème is Skinlight. Deze pigmentbestrijder heeft tal van voordelen. Je hoeft je geen zorgen te maken voor allergieën want deze crème heeft een neutrale PH waarde en bestaat bovendien voor het grootste deel uit natuurlijke bestanddelen. Daarnaast is het een zuinige crème waar je lang mee doet omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid dient te smeren. Daarbij komt ook nog eens dat je vaak heel snel resultaat ziet, meestal na een paar weken al. In huis halen en uittesten dus!

Chemische peeling

Je pigmentvlekken verminderen kan je doen aan de hand van een chemische peeling. Houdt er wel rekening mee dat een chemische peeling een pak duurder is dan een pigmentvlekken crème. Denk er dus goed over na alvorens hier mee te starten. Bij een chemische peeling wordt aan de hand van een chemische scrub, de bovenste huidlaag verwijderd. Op die manier worden dus ook de vervelende pigmentvlekken verwijderd. Echt pijnlijk is de behandeling niet, je zal enkel wat last hebben van neveneffecten. Denk hierbij aan roodheid, jeuk en gezwollen huid. Afhankelijk van je huidtype, zal je een of meerdere behandelingen nodig hebben. Eens dat je de behandelingen achter de rug hebt ben je meestal 10 jaar gesteld met een mooie huid!

 

Citroenmasker

Donkere vlekken in het gezicht verminderen kan je door een simpel huishoudmiddeltje. Heb je citroenen in de ijskast liggen dan is de oplossing nabij! Citroen is puur en helemaal niet schadelijk voor de huid. Wel is de citroen heel zuur die ideaal is voor het verpulveren van je pigment. Citroen kan je meerdere weken na mekaar op je huid smeren zonder dat je er enige last van kan ondervinden. Het enige dat je zal merken is dat je huid misschien wat droger aanvoelt. Dit kan je dan weer oplossen met een hydraterende crème.

Je hoeft je dus niet ongerust te maken, pigmentvlekken verwijderen kan op verschillende manieren, de ene al wat complexer en duurder dan de andere. Belangrijk is om uit te testen waar jij je het best bij voelt. Welke manier je ook probeert, je frustraties zullen hoe dan ook na een tijdje volledig verdwenen zijn!