Adviesportaal
Image default
Meubels

Waarom is de buffetkast een mooie toevoeging aan het interieur?

De buffetkast is een rechthoekig, middelhoog meubelstuk dat vaak in de eetkamer wordt geplaatst. Buffetkasten zijn vooral nuttig als opslagruimte. Vroeger werden buffetkasten voornamelijk als servieskast gebruikt in de eetkamer. Tegenwoordig worden ze echter, door de opkomst van inbouwkeukens, voor veel verschillende doeleinden gebruikt. In dit artikel lees je waarom een buffetkast een prachtige toevoeging kan zijn voor je interieur.

Extra ruimte om te serveren

Vaak worden buffetkasten aan de zijkant van de eettafel geplaatst, waardoor ze erg geschikt zijn om maaltijden op neer te zetten. Dit is ideaal met kerstmis wanneer de eettafel niet genoeg ruimte biedt voor alle gasten.

Opslagruimte

Buffetkasten hebben vaak zowel laden als een kast achter deuren waar je alle soorten items kunt opbergen. De kast kan gebruikt worden als servieskast voor bestek, bekers, glazen, borden en tafellinnen. De buffetkast kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor dvd’s, boeken of speelgoed van de kinderen.

Visueel aantrekkelijk

De platte bovenkant van de buffetkast kan dienen als plek om je favoriete items neer te zetten. Een mooie, houten buffetkast met kunstwerken, familiefoto’s of vazen met bloemen kan extra stijl aan de woon- of eetkamer geven. Houten buffetkasten kunnen met beits in verschillende kleuren geverfd worden. Daardoor is het plaatsen van een buffetkast een goede manier om kleur aan het interieur toe te voegen. Tegenwoorden zijn er eindeloos veel verschillende kleuren beschikbaar, dus je kan je woon- of eetkamer je eigen touch geven. Door het kiezen van de juiste kleur kunnen ook andere meubelstukken, zoals de eettafel en stoelen, beter naar voren komen.

Een buffetkast uitkiezen

Voordat je een buffetkast gaat aanschaffen, bedenk je dan wat voor soort buffetkast het beste in de woon- of eetkamer past. Bepaal waar je de buffetkast voor gaat gebruiken zodat je de juiste locatie kan uitkiezen. Meet hoeveel ruimte je hebt voor de buffetkast en welke kleuren en stijlen het beste passen bij het interieur en de andere meubelstukken. Let goed op dat je zowel de hoogte, breedte en diepte meet van de beschikbare ruimte voor de buffetkast en zorg dat er genoeg ruimte over blijft om langs eventuele andere meubels te lopen.

Stijl en materiaal

Qua stijl kun je kiezen uit buffetkasten met een traditionele, moderne of rustieke uitstraling. Zorg er wel voor dat de stijl past bij de stijl van de andere meubelstukken in de ruimte.
De meeste buffetkasten zijn gemaakt van hout gecombineerd met enkele andere materialen zoals metaal of glas. Behalve een kast uit te kiezen die bij je stijl past, moet je er op letten dat deze stevig is zodat die nog jaren mee gaat. 

Overtuigd? Neem dan een kijkje op de website van Emob. Hier kan je verschillende mooie meubelstukken vinden waaronder een buffetkast. De buffetkasten zijn in vele mooie stijlen te krijgen zoals, industrieel en landelijk.