Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Hoe je van je oude tafel toch weer iets leuks kunt maken

Heb jij nog oude meubels in je woning en vind je eigenlijk dat deze wel toe zijn aan vervanging? Wacht dan even met deze naar de kringloop brengen want wij hebben leuke ideeën voor je meubels waarmee je ze kunt opknappen en ze een tweede leven kunt gunnen. Dat is goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu! Bovendien kun je je meubels in je eigen stijl personaliseren.

Wat doen we met de oude tafel?

Zolang de poten nog goed en stevig onder de tafel zitten kan die tafel nog wel een ronde mee. Ook al ziet het tafelblad er misschien helemaal niet meer uit. Daar valt wat aan te doen! Even netjes schuren en een likje verf erop óf misschien vind je het leuk om je tafelblad te bekleden met plakfolie. In tegenstelling tot verven, heb je plakfolie in allerlei motiefjes. Zo kun je je houten tafelblad er dus heel robuust uit laten zien met plakfolie in betonlook of met een marmer printje. Ook zijn er verschillende folies met houtprintjes. Vind je het lastig om je tafel met folie te beplakken? Laat dan de tafel zoals ie is, en leg er gewoon een mooi tafelzeil op! Bij www.hiptafelzeil.nl vind je hele leuke tafelzeilen en tafelkleden voor op je oude tafel. En dat die tafel dan oud en misschien wel lelijk is, daar zie je met een tafelkleed helemaaal niets meer van!

Wat doen we met de stoelen?

Die stoelen kun je opnieuw laten bekleden ook al is het misschien leuker om dit zelf te doen. Je moet er wel een beetje handig in zijn en je moet natuurlijk een mooie stof uitzoeken. Een stof van zeil zou ik persoonlijk niet voor mijn stoelen kiezen omdat zeil niet ademend is en je dan heel erg op je stoel gaat zitten zweten.

Wat doen we met de kastjes?

De kastjes in de woonkamer kun je ook heel mooi beplakken met plakfolie. Het is misschien een mooi idee om de print van de kastjes en de tafel hetzelfde te houden. Wil je dat de bovenkant van het folie op jouw tafel mooi blijft? Leg er dan een dikke tafelbeschermer op. Deze zijn transparant en zorgen ervoor dat jouw geplakte plakplastic mooi blijft. Bij Hiptafelzeil vind je ook plakfolie en raamfolie voor je interieur.