Adviesportaal
Image default
Internet

Pixela

Als u aan een project werkt dat grafisch werk bevat, kunt u .pixel bestanden. Dus, wat deze bestanden zijn, wat ze doen en hoe ze te gebruiken. Hier zullen we alles met betrekking tot deze bestanden bespreken.

Wat zijn Pixela-bestanden en waarvoor worden ze gebruikt?

Het Pixela-bestand wordt gemaakt door pixels, een programma dat wordt gebruikt voor het maken en bewerken van pixelart-sprites. In dat project worden de meeste afbeeldingen op verschillende lagen door de gebruiker getekend en deze bestanden worden opgeslagen in een verliesvrij formaat zoals de PNG-bestanden.

Het belang van Pixela-bestanden

Het maken van de Pixela-bestanden is geen probleem, aangezien deze bestanden in het Pixela-programma worden gemaakt. Dus om deze bestanden te maken, hoeft u alleen maar hier een project te maken, vervolgens de afbeelding te tekenen en uw project op te slaan. In deze 3 eenvoudige stappen bent u klaar met het maken van uw Pixela-bestand.

Technische details van de Pixela-bestanden.

Het Pixela-bestand bestaat uit lagen en elke laag heeft een raster van 36 bij 36. Je kunt die laag dus naar wens aanvullen met verschillende kleuren. Wat deze bestanden geweldig maakt, is dat je kunt selecteren om de lagen zichtbaar of transparant te maken, wat veel toevoegt aan de grafische waarde.

https://cumsedeschide.com/extension/pixela

Hoe kun je de Pixela-bestanden gebruiken?

Het gebruik van de Pixela betekent dat u ze naar verschillende computers of platforms exporteert. Hiervoor moet je het bestand selecteren en lagen exporteren als een sprite-blad. Als u de laag waaraan u momenteel werkt wilt exporteren, kunt u ervoor kiezen om ook alleen de huidige laag te exporteren.

Dit ging allemaal over het gebruik en de betekenis van Pixela-bestanden.