Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Nieuwste types dubbel glas

Nieuwste types dubbel glas

Als u glas wilt laten zetten moet u een keuze maken. Wat wilt u precies en hoe goed wilt u dat het isoleert. Hier staan bijna alle soorten die het meest gekozen worden.

Verschillende soorten

Er zijn veel soorten dubbelglas Eindhoven. U kunt ze onderverdelen in verschillende soorten types van glas. Ze hebben ook allemaal een verschillende soort van isolatiewaarde. Al die soorten orden ook wel isolatieglas genoemd. De soorten zijn:

Normaal dubbelglas

Deze soort isoleert beter dan enkelglas. Dit is ook wel logisch. Het is niet voorzien van een coating en de spouw is gevuld met een droge lucht. Deze lucht heeft een hoge u-waarde. Alle soorten isolerend glas hebben een U-waarde. Dit wil zeggen hoe goed het isoleert. Hoe lager de U-waarde hoe beter de isolatie zal zijn. De U-waarde van normaal dubbelglas is 3.

HR glas

HR glas is een type dubbelglas dat een betere isolatiewaarde heeft dan de eerste lichting dubbelglas. Afgekort noemt u dit Hoog Rendements glas Dit is een nieuw type glas die is voorzien van nieuwe technieken, zoals bijvoorbeeld een coating aan de binnenkant van het glas die de isolerende functie van het glas een stukken beter maakt. Daarnaast wordt de spouw gevuld met een soort gassen. Dit wordt met gassen gedaan omdat gassen beter isoleert dan gewoon normale lucht. De U-waarde van HR glas is 2.

HR+ glas

De isolatiewaarde bij HR+ glas is een stuk beter dan normaal dubbelglas en de andere soort HR glas. Daarom heeft het ook een plusje, hoe meer plusjes hoe beter dan de isolatiewaarde is. De U-waarde van HR+ glas is 1.5

HR++ glas

Deze soort glas is hert meest populair Het is heel goed isolerend en het is ook heel goed geluidsisolerend. Op dit moment wordt het heel vaak gebruikt in huizen. De U-waarde van HR++ glas is 1.

HR+++ glas

Drie plusjes maakt dit glassoort heel erg isolerend, HR+++ vraag wel om een flinke investering. Aan de andere kant is dit type dubbelglas erg energiezuinig en hierdoor kan je dus veel besparen op energiekosten. De U-waarde van HR+++ is 0.5.

Welke kiezen

Wat het beste dubbelglas is kan per huis en keuzes verschillen. Ze raden aan om voor minimaal HR++ te kiezen, dit is een goede glassoort en is ook nog is populair en geliefd. Wanneer wilt besparen op uw energiekosten, dan is HR+++ de beste soort. Investeer in HR+++ glas indien u dit kunt veroorloven, je bespaart hier namelijk meer mee en verdient het sowieso terug.

Bron: Glaszetter Simon