Adviesportaal
Image default
Financieel

Je klanten adviseren met een subsidietool

Als installateur of aanbieder van duurzame producten ben je razen druk. Offertes maken, op bezoek en het installeren neemt alle tijd in beslag. Subsidieadvies voor de klanten schiet er dan vaak bij in wat zonde is, want dit kan tot 20 procent voordeel voor de klant opleveren. Om de subsidies snel te checken, de voorwaarden in de gaten te houden en aanvragen te regelen is er door Simpel Subsidie tooling ontwikkeld. Deze tooling is handig voor installateurs en aanbieders van duurzame producten.

In de tooling is de ISDE subsidie meegenomen. Deze subsidie is relevant voor particulieren en zakelijke partijen die willen investeren in warmtepompen en zonneboilers. Specifiek voor particulieren is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor isolatiemateriaal. Er komen al snel een hoop voorwaarden kijken bij dit soort subsidies. Zo moet het werk worden uitgevoerd door een erkend bouwbedrijf, komt nieuwbouw niet meer in aanmerking en moet 12 maanden na de installatie de subsidie worden aangevraagd. Met de ISDE subsidie tooling is het gemakkelijk als installateur klanten te ontzorgen en altijd de hoogte te blijven van de subsidieregels.

Vooral voor de warmtepompmarkt is subsidie ontzorging van belang. Voor veel particulieren is een warmtepomp een serieuze investering en de subsidie maakt de aanschaf al snel 20 procent goedkoper. Veel vragen die installateurs krijgen gaan dan ook over subsidie warmtepomp aanvragen. Want hier is zekerheid van belang. Met de subsidietooling kan u als installateur of aanbieder de subsidiebedragen, budgetten en voorwaarden in de gaten houden.