Adviesportaal
Image default
Financieel

Houd je bedrijf stabiel met de hulp van een professionele accountant

Altijd is informatie zeer belangrijk om het succes en falen van iets te bepalen. Dit geldt ook voor bedrijven, vooral als het gaat om essentiële informatie in financiële overzichten. Met nauwkeurige informatie in een financieel overzicht, kun je beslissen welke weg je bedrijf in het volgende fiscale jaar moet inslaan. Om een ​​goede jaarrekening met accurate informatie te kunnen maken, moet je voldoende expertise in huis hebben. Als je echter niet over de benodigde expertise beschikt of andere belangrijke dingen te doen hebt, dan moet je een professional op dit gebied inhuren, zoals Oqto – accountant Haaksbergen. Door zo’n professionele accountant alle boekhoudkundige taken voor je bedrijf te laten doen, kun je je bedrijf in stand houden. Daarnaast zijn er verschillende klussen die een accountant kan doen om je te helpen je onderneming in goede staat te houden, met name financieel. Lees dit artikel om te ontdekken wat een professionele accountant kan doen om je bedrijf stabiel te houden.

Een goede boekhouding en jaarrekening maken

Zoals eerder vermeld  kan een accountant een goed financieel overzicht maken met alle informatie van je bedrijf. Daarnaast kunnen ze ook de boekhouding verzorgen als je nog geen boekhouder of accountant in dienst hebt. Dus als je iemand nodig hebt om alle rapporten over de transacties die door je bedrijf zijn gedaan af te handelen, kun je gewoon een professionele accountant inhuren.

De belasting beheren

Een goed en gezond bedrijf moet regelmatig belastingaangiften doen en belastingen betalen. Dat is een verplichting waar elk bedrijf aan moet voldoen. Natuurlijk verschillen de regels en voorschriften met betrekking tot het bedrag dat aan belastingen betaald moet worden per bedrijfstak. Het berekenen van de belastingen die je moet betalen en het opstellen van een belastingaangifte kan een lastige taak zijn, vooral als je een slechte boekhouding hebt. Je kunt het uitvoeren van deze taak echter ook gewoon overlaten aan een professionele accountant. Niet alleen hoef je het dan zelf niet te doen, een professionele accountant heeft ook enkele manieren om het bedrag aan belasting dat je moet betalen te minimaliseren en toch te voldoen aan de wet- en regelgeving. Daar kun je dus veel geld mee besparen.

De cashflow stabiel houden

Door je boekhouding en financiële overzichten te laten afhandelen door een professionele accountant, beschik je over alle informatie die nodig is om te weten welk onderdeel van je bedrijf verbetering behoeft. Daarnaast kan de accountant, wanneer hij of zij een instabiele cashflow constateert uit de boekhouding of de jaarrekening, je waarschuwen en advies geven om je cashflow te stabiliseren. Daarmee kun je tijdig bijsturen en wordt de duurzaamheid van je bedrijf beter beschermd.