Adviesportaal
Image default
Woningen

Is dit een goed moment om je huis te verkopen

Je speelt al een tijdje met het idee, en hebt nu het gevoel er helemaal klaar voor te zijn: de verkoop van je huis. Op het moment dat je zo’n knoop doorhakt, gaat er vaak vanalles door je heen en niet in de laatste plaats de vraag: “Is dit wel het juiste moment om mijn huis te verkopen? Bagro Vastgoed neemt je mee

De woningmarkt

Vanuit het oogpunt van de woningmarkt zou je kunnen stellen dat er in de afgelopen jaren bijna geen beter moment is geweest om je huis te verkopen. De prijzen zijn hoog – heel erg hoog. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar het hangt helemaal van je situatie af hoeveel profijt je daarvan gaat hebben.

Uiteindelijk zul je ergens moeten wonen, tenzij je van plan bent de komende jaren te gaan reizen. Dat is meteen het slechte nieuws; zowel huurwoning als koopwoning zijn op dit moment duur. Toch zijn er wel een paar argumenten te noemen om je huis in deze turbulente markt te koop te zetten.

Dubbele woonlasten

Je hoorde het vroeger wel: mensen hadden een nieuw huis gekocht, maar hun oude huis stond nog te koop. Dit soort constructie rondom het droomhuis, konden ongelofelijk stressvol zijn. Niemand zit natuurlijk op dubbele maandlasten te wachten. Op dit moment beweegt de markt zo snel dat je je huis heel snel verkocht hebt, en vaak ook nog voor, of boven, de vraagprijs.

Het juiste seizoen

Er zijn twee momenten in het jaar te noemen waarop je je huis vaak moeilijker verkocht krijgt: in December en in de zomervakantie. Potentiële kopers zijn dan vaak met andere dingen druk, waardoor je minder beweging in de markt ziet. Tijdens de zonnige maanden verkoop je je huis het beste – alles ziet er mooier en vrolijker uit in de zon en al het groen om je heen is geweldig voor je humeur. Maak dus gebruik van de mooie dagen!

Stabiele groei

De inflatie rijst de pan uit, grondstoffen worden duurder en de rente is nog steeds historisch laag. Hoewel de woningmarkt op dit moment bijzonder gespannen is, lijkt het er niet op dat die spanning in de komende jaren af gaat nemen. Voor zover dat te voorspellen is, lijkt het erop dat we nog jaren aan hoge prijzen vastzitten. Als je nu dus de kans hebt om goed te verkopen en je droomhuis terug te kopen, heeft eindeloos wachten niet zoveel zin.

Bagro Vastgoed

In zo’n turbulente markt kan een huis verkopen best spannend zijn. Hoe weet je waar je op moet letten en wat kun je weer terugkopen? Hoe haal je het hoogste rendement uit de verkoop van je huis? We helpen je graag met dit soort vragen! Kijk op (link) en maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie.