Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Zo verminder je de kans op een stroomstoring

Er wordt in Nederland heel veel gebruik gemaakt van stroom. Soms hebben mensen ook wel eens last van een storing. Een stroomstoring is erg vervelend en nadelig. Een stroomstoring is vervelend omdat je geen gebruik kan maken van de stroom. Als je geen gebruik kunt maken van de stroom dan kan je veel dingen in je huis niet meer doen. Je kan bijvoorbeeld de was niet doen, geen televisie kijken, niet koken en nog veel meer dagelijkse bezigheden kan je niet doen. Als je een bedrijf hebt en je hebt last van een stroomstoring dan kan je heel veel geld mislopen. Dit is zo omdat je geen klanten kan helpen, omdat je geen stroom hebt. 

Controleren op schade 

Als je de kans op een stroomstoring wilt verminderen dan is het belangrijk dat je alle elektrische apparaten regelmatig gecontroleerd op schade. Een stroomstoring wordt vaak veroorzaakt door een defect apparaat. Een defect is een apparaat dat kapot is. Dit kan komen doordat het apparaat nat is geworden, of door schade aan de elektriciteitskabels van het apparaat. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig kijkt of alle apparaten geen schade hebben. Beschadigde apparaten zijn ook gevaarlijk, ze kunnen brand veroorzaken. 

Letten op overbelasting

Als je de kans op een storing wilt verminderen dan is het belangrijk dat je let op overbelasting. Een storing wordt vaak veroorzaakt door overbelasting. Overbelasting ontstaat wanneer je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt die op een groep zijn aangesloten. Wanneer je te veel apparaten gebruikt die op een groep zijn aangesloten dan raakt de groep overbelast. Wanneer de groep overbelast raakt dan ontstaat er kortsluiting. Kortsluiting is de oorzaak van een storing. Overbelasting ontstaat al heel snel het kan al ontstaan wanneer je drie apparaten en in de keuken tegelijkertijd gebruikt. Bijvoorbeeld een vaatwasser, een oven en een waterkoker.