Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Nieuwe bedrijfskleding nodig? Kies voor softshell jassen!

Er zijn veel bedrijven die kiezen om bedrijfskleding aan te schaffen. Dit heeft een aantal redenen. Dit wordt gedaan voor de veiligheid van de werknemers, de uitstraling van de werknemers, de gelijkheid op de werkvloer en het comfortabel kunnen werken. Dit zijn de redenen waarom bedrijven voor bedrijfskleding kiezen. Bent u als eigenaar van een bedrijf naar bedrijfskleding, maar weet u niet goed welke kledingstukken u moet aanschaffen? Kies dan voor softshell jassen! Waarom? Dit wordt in deze blog uitgelegd.

Wat is een softshell jas?

Een softshell jas is een jas die niet één laag heeft, maar is opgebouwd uit verschillende lagen. Zo is de buitenkant gemaakt van kunststof. Denk hierbij aan polyester of polyamide bijvoorbeeld. Dit houdt in dat de jas als eigenschap heeft dat het vocht goed doorlaat maar niet opneemt. Dit zorgt ervoor dat de jas heel snel droog is wanneer het nat is en dat bij het werken of sporten in de jas het zweet snel zal verdwijnen. Verder is de binnenkant van de jas voorzien van micro-fleece. Dit brengt met zich mee dat de jas zeer comfortabel is om te dragen en voor warmte zorgt.

Voor wie is de softshell jas perfect?

Deze jas is perfect voor de beroepen die veel in de buitenlucht bezig zijn. Denk aan een bouwvakker, een timmerman, een hovenier of een boswachter. Deze jas is ideaal om in verschillende weersomstandigheden te dragen. Zo kan deze jas in de warmte worden gedragen, in de natte omstandigheden en in de kou. Als het heel koud is en onder het vriespunt dan is het geen aanrader om deze jas te gebruiken.

Voordelen softshell jas

Er zijn al een aantal mooie voordelen genoemd, maar er zijn er nog ween paar te noemen. Zo zorgen de verschillende lagen er ook voor dat de jas stevig is en niet snel kapot zal gaan. Verder sluiten deze jassen ook mooi aan op het lichaam en kan een medewerker vrij en comfortabel bewegen. De jas is door de verschillende lagen ook nog windicht en overmatig zweten zal minder snel voorkomen. In Nederland is deze jas perfect, omdat het weer veel kan verschillen en deze jas voor veel verschillende omstandigheden ideaal is.

Drukmogelijkheden

Het bedrukken van softshell jassen met logo of andere tekst is ook mogelijk. Het materiaal is sterk en makkelijk om iets op te laten drukken. Als u een logo of andere tekst wil laten bedrukken op de jas, dan is het wel goed om met een aantal zaken rekening te houden. Zo kunnen de prijzen sterk uiteen lopen. Dit heeft allemaal te maken met de druktechniek en de kosten die daar aanhangen. Over het algemeen zijn de partijen die een hogere prijs vragen voor drukken vaak beter van kwaliteit. De nadruk moet liggen op over het algemeen, want dit is natuurlijk niet altijd het geval. Wel zal een zeer scherpe prijs vaak inhouden dat de kwaliteit van drukken niet hoog ligt.

Verder zal u ook moeten kijken naar hoe groot het logo moet terugkomen en op welke plek. Een groot logo zorgt ervoor dat mensen het makkelijker zien, maar het komt wel minder professioneel over. Het is beter om een subtieler logo terug te laten komen op de borst of mogelijk op de rug.