Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Voordelen van relaxfauteuils

 

Relaxfauteuils zijn een karakteristiek type stoel, met unieke kenmerken zoals heffen, kantelen en maximaal comfort, en zijn een van de meest gewilde producten in de meubelindustrie. Afgezien van het feit dat ze van superieure kwaliteit zijn, bieden ze kopers een aantal uitgebreide voordelen die gewone fauteuils niet bieden. In dit artikel gaan we dieper in op deze voordelen van relaxfauteuils. Bekijk ze!

 

Absoluut comfort

De relaxfauteuils bieden de gebruikers, dankzij hun mobiliteitssysteem, de mogelijkheid de houding aan te nemen die zij zelf verkiezen, meer of minder hoog, liggend of met de benen meer of minder opgetrokken.

 

Voor de hoogte voert de stoel een verticale opwaartse beweging uit, waardoor de persoon de gewenste centimeters omhoog komt. Voor de liggende positie is de beweging horizontaal en achterwaarts, zodat het hoofd kan worden ondersteund op de hoogte die het meeste comfort biedt.

 

Ten slotte kan de voetensteun van de relaxfauteuil ver omhoog worden gebracht, zodat de persoon de benen omhoog kan laten komen en ze in een hoek van maximaal 90 graden ten opzichte van de bovenas van het lichaam kan plaatsen, wat maximaal comfort biedt.

Vermindert spierspanning en pijn

Als u last heeft van rugpijn, kan een relaxfauteuil de oplossing zijn voor dit probleem.

 

Rugpijn kan de slaap verhinderen en de mobiliteit van deze patiënten in grote mate beperken. Een relaxfauteuil kan veel voordelen bieden voor mensen met rugpijn. De belangrijkste is de extra steun. De stoelen kunnen gemakkelijk en automatisch in de optimale positie voor elke persoon worden gezet, waardoor de pijn onmiddellijk wordt verlicht.

 

Deze fauteuils zijn ontworpen om zich aan te passen aan het ruggenmerg en bepaalde spanningspunten, zoals vermoeidheid van het spierweefsel, te specificeren. Evenzo verlichten zij spierpijn door de circulatie te verhogen en de onderdrukking van toxische en schadelijke stoffen te versnellen.

Verhoog de circulatie

Een van de belangrijkste voordelen die de technologie van deze stoelen biedt, is een betere circulatie. Een slechte bloedcirculatie veroorzaakt een onaangenaam gevoelloos gevoel in de ledematen en zwellingen in bepaalde delen van het lichaam.

 

De technologie van dit fauteuilmodel kan helpen de gevolgen van een slechte bloedsomloop te verminderen door factoren als atherosclerose (die de bloeddoorstroming vermindert) te bestrijden, de ledematen te ontspannen en te voorkomen dat onze benen opzwellen.

Stress verlichten

Door onze dagelijkse routine kunnen we stressveroorzakende gedachten hebben, waardoor ons lichaam onbewust zal reageren. Stress is de nummer 1 factor in het veroorzaken van hart- en vaatziekten en vermoeidheid. Bovendien kan het depressie en ongewenste angst veroorzaken.

 

De fauteuil en de verschillende standen helpen echter om de geest te ontspannen en minder zorgen te hebben. Deze fauteuils blijken ook geschikt te zijn om hoofdpijn en migraine bij mensen te verminderen en de slaap en andere daarmee samenhangende aandoeningen te helpen verbeteren.

 

Daarom is de aankoop van dit fauteuil model een uiterst rendabele investering, zowel op korte als op lange termijn.