Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Uw partner in schuldhulpverlening in de buurt van Rotterdam

Zoekt u een specialist in schuldhulpverlening in de buurt van Rotterdam? Maak dan kennis met Modus Vivendi in Zwijndrecht. Dit is een organisatie die mensen met problematische schulden helpt, bijstaat, adviseert en informeert. Door het aanbieden van schuldbemiddeling, dwangakkoorden en beschermingsbewind wordt er met u gericht naar een oplossing gezocht in uw specifieke situatie. Of u nu als particulier uit de schulden geholpen wilt worden of als bedrijf weer controle wilt krijgen over uw vaste lasten, dit bedrijf biedt aan iedereen in de wijde omgeving van Rotterdam op het gebied van schuldhulpverlening een oplossing op maat. Dit doet deze organisatie door het toepassen van kennis en expertise op het gebied van schuldbemiddeling (NEN-8048), beschermingsbewind en Wsnp. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie op het gebied van schuldbemiddeling? Lees dan verder!

Schuldbemiddeling: het minnelijk en wettelijk traject

Schuldbemiddeling is de poging om een buitengerechtelijke, minnelijke regeling tussen de schuldenaar en zijn crediteuren tot stand te brengen, ook wel het minnelijk traject genoemd. De betalingsregelingen die hierbij worden opgezet, duren meestal drie jaar. Tijdens deze drie jaar draagt iemand alles af wat hij of zij verdient of ontvangt boven het zogeheten Vtlb, oftewel ‘Vrij te laten bedrag’. In sommige situaties komt het wettelijk traject voor, waarbij – in tegenstelling tot het minnelijk traject – een rechter aan te pas komt. De norm van NEN-8048, waar Modus Vivendi zich ook aan houdt, omvat veel aspecten die te maken hebben met het helpen van mensen en organisaties met hun schuldproblematiek. In 2007 is deze norm opgesteld nadat alle partijen bijeengekomen waren die op een bepaalde manier betrokken waren bij de schuldsanering.

Vraag naar meer informatie

Wilt u graag gebruikmaken van een specifieke dienstverlening of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Informeer dan naar de mogelijkheden voor schuldhulpverlening in Rotterdam of omgeving. De specialisten van Modus Vivendi in Zwijndrecht staan u graag te woord en maken een afspraak met u om het plan van aanpak voor schuldhulpverlening op te stellen.

https://modusvivendi.nl/