Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Kom tot rust met een cursus mindfulness in Den Bosch

Heb je langdurig of zelfs chronisch stress? Dan kan het zo zijn dat je hierdoor ook slechter gaat slapen, wat enkel voor meer stress zorgt. Om deze cyclus te doorbreken, is het verstandig om je stress bij de bron aan te pakken. Vaak komt deze stress voort uit een te druk leven waarin je je eigen grenzen continu overschrijdt. Door deze grenzen beter aan te leren geven en voor jezelf op te komen, kun je veel stress verminderen. Dit leer je te doen met mindfulness, bijvoorbeeld bij Centrum de Poort in Den Bosch. Je leert verschillende tools aan zoals aandachtsoefeningen en meditatie die jou helpen om je leven te verbeteren en je stress beter aan te kunnen.

Voorkom stress-gerelateerde klachten en verhoog je concentratievermogen

Met mindfulness bij Centrum de Poort in Den Bosch kun je jouw brein even tot rust brengen en leer je manieren aan om dit ook op jezelf te kunnen. Hierdoor kun je je beter concentreren en zul je minder stress ervaren. Je leert namelijk de spanning in je lichaam te herkennen en om te zetten in een ontspannen houding die je tot rust laat komen. In sommige gevallen wordt een deel van de training zelfs vergoed door de zorgverzekeraar. Stress kan namelijk veel gezondheidsklachten veroorzaken wanneer je dit niet wegneemt. Met mindfulness leer je manieren om deze stress aan te kunnen en voorkom je dat je steeds meer stress-gerelateerde klachten gaat ervaren, zoals slapeloosheid.

Schrijf je in voor een cursus

Lijkt een cursus mindfulness in Den Bosch je wel wat? Bekijk dan de website van Centrum de Poort voor meer informatie over de cursus en de data waarop je bij hen terecht kunt. De cursussen worden in de avond gegeven van 19.30 tot 21.30 uur. Daarnaast kun je ook op woensdagmiddag terecht. Wil je mindfulness eerst uitproberen voordat je je voor een complete cursus inschrijft? Ook dat is mogelijk door een van de kennismakingsworkshops te bezoeken.

https://www.centrumdepoort.nl/