Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Een geweldige carbon 3D printer voor jou

Ben jij op zoek naar een specialist die in staat is om jouw product voor je te printen, kies dan een specialist met een Carbon 3D printer. Deze printer staat bekend om haar geweldige eigenschappen, de sterke producten en de prachtige oppervlakteafwerking. Je bent dus zeker dat je een schitterend product krijgt en zo lang deze niet groter is dan 18,9 cm x 11,8 cm x 32,6 cm is alles mogelijk. 3D printen is een oplossing voor een groot aantal toepassingen. Hier lees je meer over 3D printen carbon en de mogelijkheden.

 

Wat kan de carbon 3D printer allemaal?

De carbon 3D printer wordt gebruikt voor het printen van een groot aantal verschillende onderdelen. Het wordt vaak gezien als een goedkoper alternatief voor kunststof spuitgieten terwijl je dezelfde kwaliteit realiseert. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan onderdelen in je auto, producten voor consumenten en zelfs ook medische producten. Omdat kwaliteit gegarandeerd is, is het een optie die erg in trek is bij ontwerpers. Daarbij zijn er een aantal materialen die gebruikt kunnen worden om het product te realiseren dat aan al je eisen voldoet.

 

De voordelen van de carbon 3D printer

Deze 3D printer heeft een aantal belangrijke voordelen. Omdat het gebruik maakt van verschillende materialen en je verscheidene afwerkingen kunt realiseren, is de ontwerpvrijheid die je krijgt groot. Daarbij is de kwaliteit die dan worden gerealiseerd uitmuntend en ben je dus zeker van een hoogwaardig product. Met deze printer verkort je het ontwikkeltraject, kun je kleine onderdelen produceren voor lagere kosten en kun je problemen met de levering voorkomen. De carbon 3D printer doet meer dan traditioneel 3D printen alleen en kan ook veel meer.

 

Waarom kies je voor de carbon 3D printer?

De carbon 3D printer brengt 3D printen naar een nieuw niveau. Het maakt gebruik van lichtprojectie en een fotochemisch proces. Daarna worden de onderdelen nogmaals verhit in een tweede stap en dat maakt het materiaal sterker. Dat heeft als gevolg dat de producten die het print mechanisch uitstekend zijn, met een perfecte oppervlakteafwerking en resolutie. Je kunt het zien als een combinatie tussen de kwaliteit die gepaard gaat met kunststof spuitgieten met de voordelen van 3D printen. Kies voor de carbon 3D printer in plaats van kunststof spuitgieten voor je productie en je bespaart geld, terwijl je toch geweldige kwaliteit ontvangt. Deze nieuwe generatie 3D printers is ideaal voor iedere ontwerper die kwaliteit verwacht.