Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Schoonmaaktips voor in het huis

Je kent het wel: je moet weer gaan schoonmaken, maar je hebt er totaal geen zin in. Schoonmaken kost je veel tijd en bovendien weet je vaak ook niet hoe je iets het beste schoon krijgt. Er zijn veel trucjes om dingen makkelijker en beter schoon te krijgen, maar die moet je dan ook maar net weten. Bovendien is het bij schoonmaken belangrijk om over de juiste schoonmaakmaterialen te beschikken. Heb je de juiste schoonmaakmaterialen dan zie je al snel dat het schoonmaken sowieso al een stuk makkelijker gaat. Kun je nog wel wat tips gebruiken met schoonmaken? Lees dan verder, want in deze blog geven we je schoonmaaktips voor het hele huis.

 

Tip #1: Vochtplekken

Iedereen heeft wel eens vochtplekken in huis, dit komt omdat je dan bijvoorbeeld een glas drinken hebt omgestoten. Vaak is een doekje erover doen dan voldoende, maar niet als je houten meubels hebt. Toch kunnen vochtvlekken in houten meubels makkelijk verwijderd worden. Doe dit door een vochtige theedoek op de vochtplekken te leggen en maak met een strijkijzer dat heet is draaiende bewegingen op deze plek. Ben je klaar? Dan zul je zien dat de vochtplekken verdwenen zijn.

 

Tip #2: Ontkalken

De badkamer ontkalken, ook een leuk klusje. Overal kom je kalkvlekken tegen. Op de douchewand, op de kraan en op de wasbak. Er bestaan middelen in de winkel, maar wist je dat dit makkelijker kan? Ontkalk je badkamer met waspoeder. Maak alles wat je wil ontkalken nat en strooi er waspoeder over. Laat het inwerken, wrijf het daarna in, spoel het af en je zult zien dat alles weer glanst.

 

Tip #3: Dweilen

Dan de vloer dweilen. Een fijn klusje, want het water in Nederland bevat kalk. Het ligt eraan waar je woont hoeveel kalk je water bevat. Kalk zorgt voor aanslag in de badkamer, maar bijvoorbeeld ook op je vloer. Wil je niet. Dweil daarom je vloer met kalkvrij water. Gebruik voor het soppen en dweilen water uit het reservoir van de condens droger. Dit water is kalkvrij en droogt goed op, zonder dat je hoeft na te drogen.

https://omnimar.nl/