Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Jezelf verbeteren

Als je kritisch naar jezelf kijkt is er altijd ruimte voor verbetering. Zo ook op het gebied van werk. In een werksituatie wordt je vaak geconfronteerd met problemen die verbetering behoeven. Je kunt zelf deze problemen oplossen maar er zijn ook middelen die je daarbij kunnen helpen.

De 8D methode is een manier om problemen op structurele wijze aan te pakken. Op de volgende volgorde ga je dan aan de slag: team samenstellen, het probleem omschrijven, het probleem tijdelijk oplossen met de middelen die je hebt, de oorzaak opsporen, de oplossing zoeken, de oplossing implementeren, het probleem voorkomen en ten slotte het team belonen voor het harde werken. Via de Pareto diagram kun je inzicht krijgen in de belangrijkste aspecten in een gegeven situatie. De performance wordt daarmee geoptimaliseerd en de kosten moeten ten slotte zo goed mogelijk worden gereduceerd. Via het Lean 5S model kun je ook alle onderwerpen die verbetering nodig hebben in kaart brengen. Daar komen uiteindelijk resultaten uit die je als aspecten kunt zien die opgelost moeten worden. Denk aan een loopbaancoach die je in dienst moet nemen om personeel te begeleiden, of de sfeer verbeteren door een bedrijfsuitje te organiseren. Er is ook een methodiek waarmee je kritische vragen stelt over de organisatie. Dit zijn de 5 Why’s. Je stelt vijf Waarom vragen om daar een conclusie uit te trekken. Via de visgraat diagram kun je ook problemen en de oorzaken in kaart brengen. Vaak is dit bij het leveren van diensten of producten het geval. Deze diagram kun je met de 8D model vergelijken.

 

Als werkgever wil je ook dat de prestaties altijd op hoog niveau zijn. Soms moet je onderzoek doen hoe je dit kunt verbeteren. Dit kun je doen door een MTO te organiseren. Dit is een medewerker tevredenheids onderzoek. Met dit onderzoek kun je aan werknemers vragen waar dingen verbeterd kunnen worden. Het personeel zelf komt in het onderzoek ook aan orde.

https://carrierepoort.nl/