Adviesportaal
Image default
Zorg

Bloemenhove Amsterdam bij ongewenste zwangerschap

Ben je er achter gekomen dat je zwanger bent? Was dit niet de bedoeling? Zit je in zak en as en weet je niet wat te doen? Je bent meer dan welkom contact op te nemen met de Bloemenhove kliniek. Voor een gesprek en eventueel concrete afspraken over een abortus.

 

Bloemenhove heeft 2 vestigingen, in Heemstede en Amsterdam. Het is een volledig erkende kliniek waar professionele artsen en verpleegkundigen werken. Zij hebben de afgelopen jaren al veel meisjes en vrouwen goed geholpen. Soms alleen met tips en advies. In andere gevallen met een abortusbehandeling.

 

Ben je benieuwd naar meningen van lotgenoten over Bloemenhove? Je vindt ze op de site onder het kopje ‘ervaringen’. Op de website staat ook een overzicht met belangrijke vragen (en antwoorden natuurlijk!) omtrent overtijd zijn, zwangerschap, voorbehoedsmiddelen en abortus.

 

Ben je niet langer dan 8 weken zwanger, dan kan de abortuspil een oplossing voor je zijn. Deze bestaat in feite uit 2 delen:

-Mifegyne® dat ervoor zorgt dat de bevruchte eicel niet verder groeit;

-Cytotec® dat een bloeding veroorzaakt.

Het eerste deel slik je in de Bloemenhove abortus kliniek. Voor thuis krijg je 4x Cytotec® mee. Twee dagen na je vertrek uit Bloemenhove breng je de tabletten vaginaal in. Ze zorgen ervoor dat je baarmoeder samentrekt en de resten van de zwangerschap afgestoten worden. Dit kan gepaard gaan met pijn, diarree, misselijkheid en koude rillingen. Het verschilt van vrouw tot vrouw hoeveel last je hebt en hoe lang dit duurt.

 

De artsen van Bloemenhove zullen je aanraden van te voren een pijnstiller te nemen om de pijn dragelijk te maken. Verder zullen ze adviseren dat er iemand bij je is die dag. Gewoon om een beetje voor je te zorgen, want het is een ingrijpende gebeurtenis. Zowel lichamelijk als mentaal. Voordat je de tabletten overhandigd krijgt vindt er een kort lichamelijk onderzoek plaats. Allereerst om vast te stellen dat de zwangerschap niet over de periode van 8 weken is. Ten tweede om te controleren of je conditie goed genoeg is.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home