Adviesportaal
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belangrijke werk van de veiligheidsdeskundige voor uw onderneming

Een veiligheidsdeskundige inhuren voor uw bedrijf doet u wellicht niet iedere dag. Maar toch kan het belangrijk zijn om dit met enige regelmaat wel te doen. Voor grotere bedrijven geldt zelfs de verplichting da zij een RI&E moeten hebben, een Risico-Inventarisatie en –Evaluatie. Hiervoor maakt een veiligheidsdeskundige een rondgang door het bedrijf om mogelijke knelpunten te vinden en te checken of eerdere punten uit vorige rapportages inmiddels zijn opgelost. De ondernemingsraad van uw bedrijf moet hier nadrukkelijk bij worden betrokken. Zij mogen meelopen met de deskundige en adviseren over de RI&E. U dient het advies van uw OR op te volgen of gemotiveerd aan te geven waarom u dit niet doet.

De veiligheid van uw bedrijf is van essentieel belang

Veilig kunnen werken is natuurlijk van het allergrootste belang voor u en uw personeel. Een bedrijfsongeval is immers het laatste waar u op zit te wachten. De veiligheidsdeskundige kan u advies geven om de arbeidsveiligheid binnen uw bedrijf te vergroten. Dit kan soms al met hele simpele maatregelen zoals het niet langer barricaderen van een nooduitgang of het aanbrengen van deugdelijke verlichting. De deskundige geeft ook altijd aan welke punten in zijn rapport de hoogste prioriteit hebben. Als er zeer ernstige misstanden zijn kan dit tot sluiting of tijdelijk stilleggen van uw bedrijf leiden maar zo ver komt het gelukkig maar zelden.

Schakel een ervaren deskundige in voor de beoordeling van uw bedrijfsveiligheid

Het is belangrijk om een erkende en ervaren veiligheidsdeskundige in te schakelen als u de veiligheid van uw bedrijf goed wilt laten beoordelen. Hij zal letten op alle aspecten die van belang zijn en deze in zijn rapportage verwerken. U kunt hiervoor onder andere terecht bij Hattink Advies in Bergen op Zoom. Zij hebben inmiddels vele jaren ervaring met dit werk. U vindt meer informatie over hun deskundige dienstverlening op de website. Hier treft u ook een contactformulier aan waarmee u een vrijblijvende offerte kunt aanvragen of uw vraag kunt voorleggen.

https://hattinkadvies.nl