Adviesportaal
Image default
Zakelijke dienstverlening

Geautomatiseerde administratie: Wat zijn de voordelen?

De administratie van een bedrijf kan erg veel tijd kosten. Hierdoor lopen veel ondernemers vaak achter met de administratie, omdat er simpelweg geen tijd is om dit op te pakken. Heb je hier ook last van? Dan ben je zeker niet de enige, wat velen lopen hier tegenaan. Omdat je niet echt actief bezig bent met het bijhouden van de administratie, gaan de cijfers vaak een beetje langs je heen. Hierdoor is het niet mogelijk om actief te sturen op basis van de cijfers. Om die reden is het belangrijk om wel de administratie op orde te hebben, zodat ook hier rekening mee kan worden gehouden. Je kan met slim ingerichte administratie namelijk gemakkelijk koppelingen naar financiële en operationele systemen maken. Het is daardoor veel minder inspannend om de administratie bij te houden, wanneer deze geautomatiseerd en gedigitaliseerd is. Daarnaast kan je dus veel actief sturen op de cijfers binnen het bedrijf, om nog succesvoller te worden.

Denk bijvoorbeeld aan de marge, omzet, resultaat en bepaalde uitschieters die veel geld kosten. Doordat je administratie altijd realtime en up to date is, kan je hier direct op handelen in plaats van dat je achter de cijfers aanloopt.

Bij het automatiseren en digitaliseren van de administratie hebben veel bedrijven veel baat. Maatgerichte oplossingen bieden zorgt er voor dat tijd en kosten bespaard kunnen worden, processen worden versneld doordat systemen met elkaar gekoppeld kunnen worden. Hierdoor wordt data samengevoegd, wat vertoond wordt op een op maat gemaakt dashboard. Dit zorgt voor veel beter inzicht in het bedrijf. Ook situaties als een herfinanciering of een fusie worden een stuk gemakkelijker gemaakt.  De actuele en correcte cijfers zorgden ervoor dat er veel sneller gehandeld kon worden. Bij interesse kan contact opgenomen worden met accountantskantoor Westland of wellicht een ander accountant bureau.

 

http://weanaaldwijk.nl