Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Fysiotherapeut inschakelen bij sportblessures

Fysiotherapeut inschakelen bij sportblessures

Wanneer u net lekker aan het sporten bent zit u niet te wachten op een blessure. Het is erg vervelend als je net je sportdoelen wilt bereiken en door een blessure niet verder komt. Als u een blessure op heeft gelopen bent u bij een sportfysiotherapeut op het juiste adres. Een fysiotherapeut is de expert op het gebied van het bewegend menselijk lichaam. Een sportfysiotherapeut heeft bovenop de basiskennis die een reguliere fysiotherapeut heeft over het bewegend lichaam, zichzelf nog verder gespecialiseerd in sport gerelateerde klachten. Zowel als u een blessure oploopt tijdens het sporten of ook voor blessure preventie voor het sporten bent u daarom bij een sportfysiotherapeut op de goede plek. U kunt bijvoorbeeld op deze website kijken voor sportfysiotherapie Nijmegen.

Fysiotherapeut Nijmegen

Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut Nijmegen? Dan bent u bij fysiotherapie Neerbosch aan het goede adres. Wij hebben speciale sportfysiotherapeuten bij ons werken, die u op een optimale manier kunnen begeleiden bij u herstel.

Hoe doen wij dit dan?

Als eerste voert de sportfysiotherapeut met u een vraaggesprek om te weten te komen wanneer u klachten tijdens het sporten zijn ontstaan. Aan de hand van dit vraag gesprek voert de sportfysiotherapeut verschillende onderzoeken en testen uit om te bepalen waar de klachten precies vandaan komen. Vervolgens stelt de sportfysiotherapeut samen met u een behandelplan op aan de hand van uw eigen hulpvraag wordt er samen met u gekeken wat haalbare doelen zijn zodat u zo snel mogelijk blessure vrij weer kunt sporten. Het behandelplan wordt altijd afgestemd op uw mogelijkheden maar ook op de sport die u beoefent.

Welke behandelvormen worden er geboden?

Welke behandeling u ontvangt is afhankelijk van de klacht die u heeft. mogelijke behandelmethodes zijn onder andere: mobilisatie technieken, oefentherapie (waaronder ook huiswerk oefeningen) of ondersteunende technieken zoals bijvoorbeeld taping.

Mocht u andere klachten van het bewegend lichaam hebben, dan kunt u ook altijd bij een fysiotherapeut terecht voor advies en eventuele behandeling.

Sportfysiotherapie Nijmegen

Bij sportfysiotherapie Nijmegen kunt u terecht voor klachten die ontstaan zijn ten gevolgen van een blessure die ontstaan is tijdens het sporten. Onze sportfysiotherapeuten bieden echter niet alleen hulp bij blessures welke ontstaan zijn tijdens het sporten. U kunt bij ons ook terecht voor andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten, blessure preventie advies voor als u (weer) wilt gaan starten met sporten. Ook voor eerste hulp na sportongevallen bent u bij ons aan het goede adres. Wij kunnen u onderzoeken en goede adviezen geven, wij bieden ook ondersteuning aan door middel van braces of taping. U kunt bij onze sportfysiotherapeut ook sportmedische begeleiding krijgen bij trainingsprogramma’s en prestatieverbetering. Onze sportfysiotherapeuten kunnen u ook advies geven bij de keuze van een sport en welke materialen u hiervoor nodig heeft. Denkt u hierbij aan onder andere de keuze voor geschikte kleding of schoeisel om blessure vrij te kunnen sporten. Dus heeft u last van een blessure, wilt u een blessure voorkomen tijdens het sporten of heeft u andere sport gerelateerde vragen neemt u dan snel een keer contact met de sportfysiotherapeut op.

 

https://fysioneerbosch.nl/