Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Wat er moet gebeuren als je overstapt naar een inductiekookplaat

Als je overstapt naar een inductiekookplaat doen moeten er een aantal dingen gebeuren, waar je de hulp van een elektricien nodig hebt. Als je een inductiekookplaat krijgt dan moet een een aantal dingen checken en laten vervangen. Als eerst moet je kijken of je oude pannen wel geschikt zijn voor de inductiekookplaat. Dit moet je doen omdat niet alle pannen op inductiekookplaten werken. Daarna moet je kijken welke stopcontacten in je keuken hebt. Je moet kijken of je een perilex stopcontact hebt. Als je een perilex stopcontact hebt dan moet je kijken hoeveel fasen stroom hij levert. Stap drie is om te kijken of je meterkast een fornuisgroep heeft. Als je geen fornuisgroep hebt, maar wel een perilex aansluiting in je keuken, heb je kracht krachtstroom. Stap vijf is perilex aansluiten. De meeste kookplaten maken gebruik van een 2 of 3 fasen. Deze kookplaten werken door de hoge aansluitwaarde niet met een normale stekker, maar maken gebruik van perilex. Een perilex stekker moet je altijd los erbij kopen. De stekker is niet op de kookplaat aangesloten, omdat de bedrading van elk stopcontact anders is. Om de stekker aan te sluiten is het handig om een ervaren elektricien in te schakelen. 

 

Stroomaansluiting

Check hoeveel groepen je in je meterkast hebt. Afhankelijk van het type kookplaat heb je 1, 2, of 3 groepen nodig in je meterkast. Het kan daarom zijn dat je meterkast uitgebreid moet worden. Dit moet gebeuren door een ervaren elektricien. 

 

Elektricien Leiden 

Elektricien Leiden kan je helpen met alle werkzaamheden rondom perilex aansluiten. Bijvoorbeeld om de stekker aan te sluiten, maar ook de meterkast uitbreiden als je niet genoeg groepen hebt. De elektriciens van Elektricien Leiden weten precies hoe ze deze klussen moeten klaren. De klussen worden dagelijks gedaan, en daardoor hebben ze veel ervaring opgebouwd.