Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Waarom EPS parels gebruiken?

Sommige zullen het meteen herkennen, anderen niet. EPS parels worden veelal gebruikt om woningen mee te isoleren. Het materiaal heeft vele hele mooie voordelen, dat is dan ook de reden waarom het zo vaak gebruikt wordt om te isoleren. Je woning isoleren is zeker een goed idee. Het houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. EPS parels zijn een geweldig isolatiemateriaal. Het kan zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw worden toegepast. Iedereen kan dus voor dit materiaal kiezen om hun woning te isoleren. Lees meer over waarom EPS parels? Waarom is dit zo’n goede keuze voor isolatiemateriaal?

Wat is een EPS parel?

Het is al een beetje toegelicht, EPS parels is een isolatiemateriaal. Het wordt gebruikt om woningen te isoleren. EPS parels zien er ook uit als kleine parels. De parels bestaan voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. Een parel is ongeveer zo’n 3 tot 6 millimeter en telt ontelbaar gesloten celletjes, die met lucht gevuld zijn. Omdat ze met lucht gevuld zijn, zijn ze licht van gewicht. Dat ze licht zijn betekent niet dat ze niet sterk zijn, ze zijn namelijk ongelooflijk sterk en drukvast. Het is het sterkste isolatiemateriaal dat je kunt gebruiken. Je woning isoleren is iets dat je maar beter kan laten doen. Het geeft vele woonvoordelen. Als je een nieuwbouw woning aanschaft is het zeker een aanrader om voor de optie te gaan en als je een bestaande woning koopt is het ook een aanrader om de isolatie nog eens te bekijken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van EPS parels?

Fijne voordelen maken vaak een keuze makkelijker. Gelukkig hebben EPS parels ook hele fijne voordelen. EPS parels zijn verreweg het beste en meest sterke isolatiemateriaal dat er te vinden is. Ook is het het materiaal met het minste risico voor het navullen van de spouwmuur. Dit is nog maar een greep uit de voordelen van EPS parels. Hier zijn er nog een aantal:

  • Eindeloos recyclen
  • Waterbestendig
  • Nemen geen vocht op
  • Perfect gevulde muren
  • Optimaal wooncomfort
  • Lagere woonlasten
  • Onschadelijk voor het milieu

Isoleren met EPS parels, de beste keuze

Je woning laten isoleren met EPS parels is een goede keuze. Er zitten vele voordelen aan dit materiaal en het wordt aangeraden door vele isolatiebedrijven. Isoleren met EPS parels is dus gewoon de beste keuze. Het is verrassend eenvoudig en veilig te gebruiken. Het zorgt ervoor dat je woning compleet geïsoleerd is en alle warmte binnen of juist buiten blijft. En dat is de bedoeling als je je woning laat isoleren. Zeker iets om over na te denken.

Waarom je moet investeren in EPS parels

Investeren in je woning isoleren is in ieder geval een goed idee. Je woning isoleren biedt alleen al vele voordelen. Isoleren met EPS parels is dan zeker een goed idee. De voordelen van dit materiaal maken de keuze niet moeilijk. Isoleren met EPS parels zorgt ervoor dat je woning goed geïsoleerd is en je meer wooncomfort hebt. Het isoleren van je woning is dus een investering, maar eentje die je wel terugverdiend. Daarom is het het investeren zeker waard.