Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Vonkenvangers: belangrijk voor woningen met rietdaken

Optimale brandveiligheid voor rieten daken

Een vonkenvanger wordt in het jargon of de volksmond ook wel aangeduid als vonkengaas. Dit apparaat wordt op de uitmonding van schoorstenen aangebracht om te voorkomen dat er vonken vanuit de schoorsteen op een dak belanden. Met name bij rieten daken is het belangrijk dat er een vonkenvanger gemonteerd wordt. Gebeurt dit niet, dan is er een groot risico op het ontstaan van een dakbrand. Met name huizen die gebruikmaken van een open haard, gaskachel of houtkachel zijn kwetsbaar als het op brandveiligheid aankomt en hebben een goede en betrouwbare vonkenvanger nodig.

 

Waarom een vonkenvanger nog meer aantrekkelijk is

Niet alleen ter voorkoming van brand, maar ook om andere redenen is het installeren van vonkengaas op een schoorsteen een verstandige zet. Ten eerste is vonkengaas een stijlicoon en een middel om jouw woning wat sierlijker te maken. Je herkent het vast wel dat woningen aantrekkelijker worden als er een fraaie vonkenvanger op de schoorsteen zit. Een tweede aantrekkelijke kenmerk van vonkenvangers is dat ze zorgen voor een goede trek en luchtcirculatie. Dit is bevorderlijk voor een goede ventilatie en verbranding. Prettig is verder de preventieve werking van vonkengaas als het aankomt op vogeltjes die hun nesten in schoorsteenkanalen bouwen. Met vonkengaas heb je hier geen last meer van. Ten slotte voorkomt vonkengaas regeninslag in het kanaal van de schoorsteen, waardoor deze in een betere conditie blijft.

 

Keuze in overvloed voor kritische woningeigenaren

Natuurlijk ga je voor duurzaam vonkengaas van rvs dat lang meegaat en een strakke uitstraling heeft. Kijk dan eens in onze webshop, want qua stijlen en typen vonkengaas is er bij ons keuze in overvloed! Bij Airxlshop.nl hebben wij een uitgebreid assortiment vonkenvangers! Neem snel een kijkje in ons assortiment!