Adviesportaal
Image default
Marketing

Wat is online marketing?

Online marketing, een begrip wat in de marketingwereld veel wordt gebruikt door iedereen. Het is een begrip wat in de laatste jaren steeds populairder maar ook belangrijker is geworden. In dit artikel lees je wat online marketing precies is en hoe dit gebruikt wordt. 

Alles gaat steeds meer online

Online marketing is in principe het promoten van een product of dienst aan een bepaalde doelgroep via het internet. Tegenwoordig gaat bijna alles online, de jongeren van nu hebben hun mobiele telefoon de hele dag in hun hand en Google wordt voor alles geraadpleegd. De wereld van nu speelt zich meer en meer online af. 

Vroeger werden producten gepromoot door een artikel in een krant of via een poster in een bushokje. Deze manieren van producten of diensten promoten worden nog steeds gebruikt, maar ondertussen is er nog iets veel belangrijkers bijgekomen. Online marketing, dat is hoe men tegenwoordig producten of diensten promoot. 

Vormen van online marketing

Het internet biedt talloze mogelijkheden wanneer het gaat om het promoten van producten of diensten voor jouw bedrijf, dit kan het best ingewikkeld maken. Waar moet je beginnen? 

Social media is een makkelijke, goedkope en laagdrempelige manier om de doelgroep te volgen en om hiermee in contact te komen. Wanneer een bedrijf het goed doet op social media kan dit echt groot worden, hetzelfde geldt wanneer een bedrijf het niet zo goed doet. Social media heeft de kracht om ontzettend veel mensen te bereiken dus het is belangrijk dat jouw bedrijf inspeelt op deze trend. 

Zoals al eerder benoemd wordt Google iedere dag, de hele dag door geraadpleegd door veel mensen. Het is handig wanneer je als bedrijf hoog in Google komt te staan, op deze manier wordt je sneller gevonden door de consument. Het goed vindbaar maken van een website zodat je hoog in Google komt te staan heeft zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. Bij zoekmachine optimalisatie is het van belang dat je de juiste zoekwoorden in jouw website of webteksten verwerkt, als mensen hierop zoeken komt jouw website tevoorschijn. 

Social media marketing en zoekmachine optimalisatie zijn twee voorbeelden van online marketing, maar er zijn er nog veel meer. Het internet is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij, speel hier slim op in en zie jouw naamsbekendheid stijgen.