Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

De juiste raamdecoratie

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is een enorm aanbod dat bestaat uit verschillende soorten, varianten, maten en kleuren. Plisségordijnen zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit verschillende varianten en op diverse manieren wordt aangeboden. In deze blog lees je alles over plisségordijnen, de functies, voordelen en eigenschappen hiervan.

 

Plisségordijnen, ook wel dupligordijnen genoemd komen in ieder interieur tot hun recht. Ze hebben een romantische, speelse en sfeervolle uitstraling. Plisségordijnen zijn tijdloze raamdecoratie die niet snel zullen vervelen. Dankzij een top down, bottom up systeem kun je plisségordijnen erg eenvoudig bedienen. Met plooien kun je deze bewegen waardoor je veel invloed krijgt met het bedienen van je lichtinval en privacy. Ze zijn beschikbaar in twee verschillende transparanties, namelijk verduisterende en lichtdoorlatende plisségordijnen. Hierdoor zijn ze ideaal voor en toepasbaar voor iedere ruimte in huis. 

 

Raamdecoratie voor de slaapkamer

Het grootste kenmerk van verduisterende plisségordijnen is dat ze een ruimte uiteraard volledig kunnen verduisteren, daarom zijn ze ook erg populair in de slaapkamer. De verduisterende plisségordijnen hebben veel invloed op je slaap, je wordt namelijk niet wakker gemaakt door de vroege ochtendzon maar je wordt wakker wanneer je genoeg rust hebt gehad. Plisségordijnen zijn een van de best isolerende raamdecoratie die er is. Dankzij de honingraatstructuur die ze hebben wordt er een dubbele isolerende laag gecreëerd.

 

Privacy voor een veilig gevoel

Lichtdoorlatende plisségordijnen hebben een enorm groot voordeel, dat is de combinatie tussen lichtinval en privacy. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, hierdoor geven deze plisségordijnen een veilig gevoel op gebied van privacy. Wel laten ze genoeg licht door, hierdoor kun je genieten van je privacy en natuurlijklicht dat de ruimte binnen schijnt. Vooral aan de straatkant zijn lichtdoorlatende plisségordijnen erg populair, hiermee voorkom je dat er mensen bij je naar binnen kunnen kijken. 

 

Plisségordijnen zijn ook op draai en kiepramen te monteren en op dakramen. Perfect voor ieder raamtype dus. Dankzij de diversiteit zijn ze ook erg populair. Door een speciale montage vorm van de bovenste en onderste lat wordt voorkomen dat je plisségordijn kan gaan klapperen terwijl je je raam draait of kiept. 

Ook voor dakramen zijn plisségordijnen goeie raamdecoratie. Zoals eerder verteld zijn plisségordijnen een van de best isolerende raamdecoratie, hierdoor zijn ze dus ook ideaal voor een dakraam op je zolder. Ben je klaar met die warme zolderkamers tijdens de zomer, dan kun je met plisségordijnen het verschil maken.