Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

De beste soorten raambekleding voor de slaapkamer

De slaapkamers behoren tot de meest intieme en persoonlijke ruimtes en zijn een verlengstuk van ons zelf. Na een lange reis kijken we alleen maar uit naar een uurtje ongestoord knuffelen of slapen in onze bedden.  Grote ramen in de kamer kunnen echter een probleem zijn; ze verwelkomen al die warmte en licht binnenin en vormen een aanzienlijke belemmering. Het belang van een goede nachtrust staat vast. Van je gezondheid tot de dagelijkse stemmingswisselingen, de kwaliteit van de slaap die je krijgt maakt een groot verschil met alles wat er in het leven gebeurt. Goed nieuws is dus op zijn plaats; we hebben een lijst samengesteld met soorten raambekleding voor de slaapkamer

Duo rolgordijnen

Speciaal voor jou gemaakt om het licht en de privacy in balans te brengen, maar ook om een verduisterend effect te geven, duo rolgordijnen zijn geweldig voor je slaapkamerramen. Deze 2 in 1 tinten laten je genieten van het buitenlicht wanneer je dat wilt en geven je privacy.

Verduisterende rolgordijnen

Ontworpen om alle licht en UV-stralen te blokkeren. Verduisterende rolgordijnen zijn een combinatie van licht filterende rolgordijnen met een verduisterende voering. Ideaal voor zowel de slaapkamer als de woonkamer, ze filteren alle schadelijke stralen en houden je dierbaren veilig. Naast privacy zijn verduisterende rolgordijnen ook kosteneffectief en kunnen ze je helpen je elektriciteitsrekening aanzienlijk te verlagen zonder je budget te overschrijden.

Raambekleding die warmte en licht blokkeren

 Perfect voor slaapkamerramen, jaloezieën of zonwering die licht en warmte tegenhouden zijn er in sommige varianten zoals rolgordijnen, honingraat plisségordijnen, kunststof jaloezieën en echte houten jaloezieën.

Honingraat plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een soort raamdecoratie die je licht- en warmteprobleem in grote mate kunnen verminderen. De meest geschikte voor het licht-warmteprobleem zijn de honingraat plisségordijnen. Deze hebben zeshoekige cellen die de buitenlucht opsluiten en zorgen voor de juiste hoeveelheid isolatie. Geniet van een lagere elektriciteitsrekening met de nieuwe generatie honingraatschermen. Behalve dat je ze eenvoudig kunt monteren, kun je ze ook combineren met gordijnen om een esthetisch element aan je ramen toe te voegen.

Verduisterende gordijnen

Gordijnen zijn perfect als verduisterende raambekleding. Installeer een verduisterende voering achter de gordijnen en geniet van je middagdutje zoals je altijd al hebt willen doen. Gemakkelijk te onderhouden, handig te monteren, het enige wat je hoeft te doen is een goede kwaliteit stof te kiezen voor je gordijnen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com