Adviesportaal
Image default
Verbouwen

Stukadoor in Delft – kom je dan veel in studentenhuizen?

Delft is een stad die met name bekend is vanwege het zogenaamde Delfts blauw; aardewerk dat als betaalbaar alternatief ontstond voor witblauw Chinees porselein. Maar Delft is ook de stad waar een technische universiteit gevestigd is. De TU Delft is een plek waar veel belangrijk onderzoek wordt gedaan naar technologische toepassingen, met name van belang voor de energietransitie en gezondheidstechnologie. Als stukadoor heb je niet veel aan deze informatie, tenzij je liever niet veel studenten in je klantenkring wilt. Delft kent namelijk meerdere onderwijsinstellingen en de TU Delft behoort tot de bekendste van het land. Delft is dus echt een studentenstad. Als Stukadoor Delft bezoeken betekent dus pleister aanbrengen in studentenhuizen.

Delft een studentenstad?

Jazeker! De vele onderwijsinstellingen zorgen voor een bruisend studentenleven in Delft. Vanwege de status als studentenstad kent Delft veel culturele evenementen en activiteiten. Er vinden veel festivals en muzikale evenementen plaats. Er is veel te doen voor studenten en jongeren. Er zijn jazz- en bluesfestivals en er is Westerpop.

Wat zijn andere studentensteden?

Delft is bij lange na niet de enige studentenstad in Nederland. Ook Amsterdam, Leiden, Groningen en Maastricht zijn bekende studentensteden waar velen naar toe trekken voor het behalen van een universitair diploma of het volgen van een andere opleiding. Deze steden zijn erg groot en kennen daarom een rijk studentenleven. Amsterdam kent zelfs twee universiteiten! Enerzijds is er de Universiteit van Amsterdam, met meerdere locaties in de stad. Anderzijds is er de Vrije Universiteit van Amsterdam, met een grote campus in Amsterdam Zuid, aan de Boelelaan. Daar is ook het gebouw van ACTA, het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam te vinden. Dit is een hogeschool waar tandheelkunde wordt onderwezen. Ook in het buitenland zijn er heel leuke universiteiten te vinden, variërend van België (zoals de Universiteit Gent en de KU Leuven) tot Engeland (Cambridge en Oxford University) en de Verenigde Staten (Harvard, Chicago, Princeton, etc.). Voor wie niet in het buitenland wil wonen, is een uitwisselingsprogramma vaak ook mogelijk.