Adviesportaal
Image default
Mode en Kleding

Drie tips bij het kiezen van een nieuwe tas

Drie tips bij het kiezen van een nieuwe tas

Op een gegeven moment kun je er niet meer omheen. Dan is je tas echt aan vervanging toe. En aangezien tassen doorgaans vrij lang meegaan, kan dat nog best een dingetje zijn. Want niet alleen moet je afscheid nemen van een tas die je jarenlang aan je zijde had. Er moet ook een nieuwe komen. Vooral wanneer je graag een topkwaliteit tas wilt hebben zijn ze vaak niet heel goedkoop en is het handig om daar goed over na te denken. Hier lees je drie praktische tips bij het uitzoeken van jouw nieuwe favoriete tas.

Kies een tas die perfect past bij de gelegenheid

Het klinkt misschien een beetje als een open deur, maar het is belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt met welk doel je jouw nieuwe tas voornamelijk gaat gebruiken. Wanneer je een tas nodig hebt voor dagelijks gebruik en je werk dan kies je uiteraard voor iets heel anders dan wanneer je op zoek bent naar een tas voor feestjes en partijen. Een bijzondere en in het oog springende tas zoals een Nikkie tas is natuurlijk erg mooi en kan heel stijlvol zijn, maar het past niet bij elke outfit en is niet altijd even praktisch. Een schooltas moet flink wat gewicht kunnen dragen en met name comfortabel zijn, een sporttas moet makkelijk schoon te maken zijn en heeft een andere uitstraling dan een zakelijke laptoptas. Kortom, weet wat je nodig hebt en kies desnoods voor meerdere tassen voor diverse gelegenheden. 

Kies een tas die past bij je lichaamsvorm

Niet iedereen is gezegend met een perfect zandloperfiguur dat door veel mensen als aantrekkelijk beschouwd wordt. Gelukkig maar, want anders zou de wereld maar een saaie en eentonige bedoening worden. Maar iedereen wil natuurlijk het liefst zijn goede kwaliteiten benadrukken. Met een tas kun je je figuur beter uit laten komen, maar omgekeerd ook per ongeluk aspecten uitlichten waar je juist liever niet de nadruk op legt. Heb je een peerfiguur dan leg je met een mooie crossbody tas de nadruk op je smalle taille. Ben je klein dan kies je niet voor een hele grote tas, want dan lijk je nog kleiner. Heb je een rond appelfiguur dan je de crossbodytas link liggen maar kies je voor een mooie handtas, of een myomy tas die je op je heup draagt.

Kies een duurzame tas

Iedereen moet zijn steentje bijdragen als het om het klimaat en het milieu gaat. Het is dan ook een goed idee om te kiezen voor een duurzame tas. Dat kan een tas zijn die gemaakt is op duurzame wijze, en die gemaakt is zonder dierenleed. Maar dat kan ook een tas betekenen die van zodanige kwaliteit is dat hij misschien wel de rest van je leven meegaat, waardoor je dus niet meer hoeft te consumeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tas die gemaakt is van hoge kwaliteit leer, of een tas van een duurzaam merk. Je kunt ook kiezen voor een pasjeshouder naast je tas, zodat je hem minder gebruikt als het niet echt nodig is en hij dus langer mee gaat.