Adviesportaal
Image default
Huishoudelijk

Tips om je sportschoenen en sneakers goed te verzorgen

Als je zoals de meeste mensen bent, komen je sneakers waarschijnlijk vaak in actie. Of je nu een marathon loopt of gewoon naar de winkel rent, je sneakers werken hard voor je. Dus, hoe kun je iets terugdoen en goed voor je sneakers zorgen? Hier zijn wat tips om ze in goede conditie te houden:

1. Laat je schoenen nooit nat achter- zorg ervoor dat je ze na een zweterige training helemaal afdroogt. Een ‘oude’ methode is door krantenpapier in de schoenen te proppen en de schoenen in een goed geventileerde ruimte te zetten. Maar tegenwoordig zijn er ook speciale schoendrogers verkrijgbaar. Deze apparaten blazen warme lucht door de schoenen, waardoor ze perfect drogen.

2. Bewaar je schoenen niet in direct zonlicht – dit kan het materiaal beschadigen en verbleking veroorzaken.

3. Houd ze schoon – veeg je schoenen na elk gebruik af, en geef ze om de paar weken een grondige schoonmaakbeurt. Je kunt een milde oplossing van zeep en water gebruiken, of een speciale schoenenreiniger kopen.

4. Inspecteer je schoenen regelmatig – kijk uit naar tekenen van slijtage, zoals losse draden, gaten, of scheuren in de zolen. Merk je schade, laat de schoenen dan zo snel mogelijk repareren of vervangen.

5. Verwaarloos de veters niet – zorg dat ze strak en gestrikt blijven!

Als je deze eenvoudige tips volgt, gaan je schoenen langer mee en blijven ze er goed uitzien. Dus zorg goed voor je sneakers en ze zullen goed voor jou zorgen!

Shoefresh schoendrogers

Shoefresh is een schoenendroger die je helpt je sportschoenen en sneakers fris en droog te houden. Hij is gemakkelijk te gebruiken en kan op elk soort schoen gebruikt worden. Shoefresh is ook licht en draagbaar, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien kan het op elk soort schoen gebruikt worden.

Sneakers in de wasmachine wassen?

Simpel…doe het niet, stop je sneakers niet in de wasmachine. Het wassen van sportschoenen in een wasmachine kan de materialen afbreken en de levensduur van je schoenen verkorten. Was ze in plaats daarvan met de hand met een milde zeep en laat ze aan de lucht drogen.

Ook het drogen van sneakers in een wasdroger of condensdroger is geen goed idee.