Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Snel ontnuchteren van alcohol doe je zo

 

Voor het ontnuchteren van alcohol is het belangrijk om een paar goede anti kater tips achter de hand te hebben. Als je niet weet wat wel en niet werkt om te ontnuchteren van alcohol, kan het zijn dat je je kater nog verergert. Lees daarom dit artikel goed en houd deze tips in je achterhoofd als je nog eens een avondje stevig wat drank wil gaan verzetten.

 

Premulon voorkomt en bestrijdt

Een eerste tip uit een hele reeks anti kater tips is, om premulon in huis te halen. Een goede stap om mee te beginnen en om een kater te kunnen vermijden. In premulon zit een bloedzuiverende stof Asparagine, afgeleid van het woord asperge en is bovendien een zeer voedzame stof. Je vindt ze onder andere terug in noten, vis en fruit. Als je van deze ontnuchteringspil een paar stuks inneemt voor, tijdens en na het stappen, zal je zien dat je een kater kan vermijden. Deze stof zorgt er namelijk voor dat alcohol veel sneller afgebroken wordt dan de tijd die je lever er normaal over doet. Ben je ze vergeten in te nemen? Geen probleem, als je ’s morgens opstaat en merk dat de kater zijn weg naar je lichaam gevonden heeft, kan je er nog altijd een paar innemen om de kater te verzachten en alcohol sneller te laten afbreken.

 

Leg een bodemlaag en drink water

Wat je als tweede stap kan doen is een laagje leggen in je maag en dit kan je doen door vettig te gaan eten. Eet een hamburger of een pak frieten om een bodemlaag te leggen zodat alcohol minder snel wordt opgenomen in je lichaam. Als je eenmaal op de dansvloer aan het drinken bent, zorg er dan voor dat je de alcohol afwisselt met water. Als je niet constant alcohol drinkt, heeft je lichaam ook wat meer tijd om de alcohol af te breken en door water te drinken, drogen je lichaam en hersenen minder uit. Het is ook belangrijk om bij een kater voldoende water te blijven drinken, ook al gaat dit misschien moeizaam. Zo geraakt je lichaam terug gehydrateerd en zal je zien dat je hoofdpijn veel sneller voorbij gaat.

Eieren en gemberthee als ontbijt

Heb je al deze anti kater tips gevolgd en sta je ’s morgens toch nog op met misselijkheid, duizeligheid en barstende hoofdpijn? Dan ben jij helaas toch wel wat gevoeliger aan alcohol dan je dacht. Gelukkig zijn er nog een aantal dingen die de pijn en misselijkheid wat kunnen verzachten. Neem een stevig ontbijt. De beste tips hierbij zijn om eieren te eten en sinaasappelsap en gemberthee te drinken. In eieren zit cysteïne en deze stof breekt de giftige stoffen van alcohol af. In sinaasappelsap zit vitamine c en dit is een vijand voor je kater. Gemberthee gemaakt van verse gember, is dan weer goed tegen je misselijkheid.