Adviesportaal
Image default
Financieel

Verhuurhypotheek, financieren van een 2e woning

Voordeliger uitzijn? Controleer of je jouw hypotheek kunt oversluiten

Een mogelijk kostenbesparende methode

Het kan zijn dat je veel rente betaald bij jouw bank over je huidige hypotheek. Oversluiten kan in dat geval een optie zijn. Wel is het belangrijk om te controleren of het rendabel is om te doen. Je kunt via een online oversluit programma precies berekenen waar je aan toe bent. Bij Harmsbakx kun je een passend hypotheekadvies krijgen omtrent oversluiten en de daarbij komende kosten. Vaak kun je heel wat euro’s per jaar besparen en daarbij h

Verhuurhypotheek

Naast beleggingen op de financiële markten zoals aandelen en obligaties wordt ook een tweede beleggingspand tegenwoordig populairder onder de menigte. De reden hiervoor is voornamelijk de stijging van de huizenprijzen en de maandelijkse rendementen die worden gemaakt. Toch zijn er een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden om te beginnen met een verhuurhypotheek. Zo is er een hoge instapprijs, komt er veel bij kijken en kunnen verliezen soms net zo hoog zijn als winsten.

Instapprijs

Allereerst is er natuurlijk de hoge instapprijs. Huizen zijn tegenwoordig relatief duurder dan tien jaar geleden. Deze stijgende trend is natuurlijk het meest voordeligst voor huizeneigenaren, en niet voor particulieren die nu een huis willen kopen. Echter, als de trend blijft stijgen is er ook voor kopers niets aan de hand. De gemiddelde beleggings pand ligt op dit moment tussen de 250.000 en 500.000 euro. Op eerste oogopslag is dit een torenhoog bedrag wat de meeste particulieren niet niet meteen kunnen ophoesten. Om die reden kan ook een deel van het tweede huis met een hypotheek worden betaalt.

Tweede hypotheek

Een tweede huis met een tweede hypotheek is voor vele particulieren een denkbare optie. Wel wordt aangeraden om eerst hypotheekadvies te vragen van een hypotheekadviseur van een bank waarbij u al bent aangesloten. Veel banken geven hypotheekadvies en zijn hierin gespecialiseerd. In de meeste gevallen als u een hypotheekadviseur benaderd zal hij vertellen dat de tweede hypotheek boven op uw al eerste hypotheek komt. Dit betekent eigenlijk dat u er een extra deel bijleent om het tweede huis te bekostigen. Daarnaast betekent dit ook dat uw eigen huis als onderpand komt indien u niet betaald of niet meer kunt betalen.

Verliezen en winsten

Een verhuurhypotheek is een lucratieve business. Er worden namelijk maandelijkse rendementen behaald. In strategische steden kan dit wel oplopen tot tweeduizend euro per maand. Dit kan bijvoorbeeld worden behaald in studentensteden waarbij het pand wordt verhuurd aan studenten. Ook indien u besluit niet langer meer te willen verhuren, maar het huis te verkopen kan ook dit oplopen tot hoge winsten. Met de stijgende trend kunt hoog rendement behalen op de doorverkoop van uw huis. Echter, indien deze trend niet stijgende is dan kunnen de verliezen net zo hoog uitpakken als de winsten. Om die reden moet u u er altijd van bewust blijven dat het beleggen blijft. En beleggen is niet zonder risico.

Makelaar

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

https://www.harmsbakx.nl/hypotheek/hypotheekadvies-apeldoorn-kampen-onafhankelijke-hypotheekadviseur

Gerelateerde artikelen

wat is een prepaid creditcard

Heeft u ondersteuning nodig bij uw administratie? Kies voor administratiekantoor Almelo

Administratie verduidelijken met de accountancy in Enschede