Adviesportaal
Image default
Financieel

Hoe kan ik mijn geld investeren?

Door de lage rente die de bank over uw spaargeld geeft, vragen steeds meer mensen zich af hoe ze hun geld het beste kunnen investeren om toch rendement te maken. Anno 2022 is geld investeren of beleggen dan ook zeker niet meer alleen voor beroepsinvesteerders. Dit is een teken dat tijden veranderen, want vroeger was dit uiteraard wel het geval. De meeste mensen kozen ervoor om hun geld op een spaarrekening te laten staan en hierover rente te ontvangen. Met beleggen kunt u echter een veel hoger rendement halen, zeker nu de rente weinig meer voorstelt. Steeds meer mensen kiezen hier dan ook voor. Of u nu als doel heeft om uw pensioen aan te vullen, meer financiële vrijheid te verkrijgen of iets anders, voor iedereen kan beleggen interessant zijn. Maar waar gaat u dan in beleggen? Hieronder bekijken we een aantal opties. IFH-Holding helpt u graag verder met al uw vragen over investeren en rendement behalen. Wij staan voor u klaar!

Beleggen in aandelen

Veel mensen zullen bij het woord investeren direct denken aan beleggen in aandelen. Hierbij koopt u aandelen van een bepaald bedrijf. Bedrijven halen op deze manier kapitaal binnen. Het doel voor beleggers is rendement behalen. Dit kan door dividenduitkeringen, maar niet elk bedrijf doet dit. De meeste beleggers zoeken naar waardevermeerdering, zodat ze hun aandelen voor meer geld kunnen verkopen. Dit kan zowel op lange- als korte termijn. Waarbij het beleggen op korte termijn aan steeds meer populariteit wint. Hierbij gaat het gaat om snel kopen en verkopen van aandelen, uiteraard voor een hogere prijs.

Investeren in obligaties

Een andere manier van beleggen is investeren in obligaties. Dit is over het algemeen wat minder risicovol dan beleggen in aandelen. Een obligatie is simpelweg een schuldbewijs van een lening die is aangegaan. Bij obligaties kopen leent u dus in feite geld aan de uitgever van de obligatie. Na verloop van tijd wordt de obligatie weer afgelost, waarbij u tussendoor rente ontvangt. Het rendement is meestal hoger dan bij een spaarrekening, zeker in de huidige tijd. Er is ook nog een verschil tussen staatsobligaties en bedrijfsobligaties. Staatsobligaties zijn overigens minder risicovol dan bedrijfsobligaties, omdat een bedrijf altijd failliet kan gaan. Obligaties kopen wordt steeds meer gezien als alternatief voor sparen via de spaarrekening. Het is belangrijk om te vermelden dat u ook bij een spaarrekening u het risico loopt dat het rentepercentage zal dalen of dat u zelfs negatieve rente moet betalen. Bij obligaties ligt de rente altijd hoger dan bij een spaarrekening.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over hoe u uw geld kunt investeren, of de diensten van IFH Holding? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar en geven u advies op maat op basis van uw huidige situatie. Wacht niet langer en start direct met investeren!

https://ifh-holding.nl/