Adviesportaal
Image default
Financieel

Handelen in crypto currencies met een crypto trading bot

Steeds meer mensen ontdekken hoe interessant en lucratief crypto currencies kunnen zijn. De meest bekende en oudste crypto currency is natuurlijk BitCoin, maar er zijn nog talloze ander crypto munten. Aangezien het een groeiende markt is, kan je winst nog steeds zeer aantrekkelijk zijn, dus wellicht is het een idee om eens kennis te maken met het kopen van- en handelen in crypto currencies.

 

Het gemak van een cryopto trading bot

Cryptocurrencies verhandelen is niet eenvoudig. Dit komt omdat, in tegenstelling tot aandelenmarkten, cryptocurrency-markten niet sluiten, en dit presenteert een zeer stressvol scenario voor zowel toevallige beleggers als doorgewinterde handelaren in de industrie. Om zelfs in je slaap de controle over de handel te behouden en om het hoofd te bieden aan de volatiliteit van de cryptocurrency-markt, vertrouwen steeds meer mensen in toenemende mate op een crypto trading bot.

 

Hoe werkt een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is software met algoritmes die op basis van jouw voorkeuren handelsbeslissingen kunnen nemen. De bot kan de markt analyseren op bijvoorbeeld prijs, volume, tijd en bestellingen en transacties uitvoeren. Na aanschaf van de trading bot kun je verschillende indicatoren en voorkeuren instellen. Vanaf dat moment gaat de bot voor je aan het werk, dus zelfs terwijl je slaapt. Ondanks dat de crypto currency exchange niet sluit, hoef je dus niet meer zelf 24 uur per dag de markt in de gaten te houden om direct te kunnen reageren.

 

Hoe selecteer je een crypto trading bot?

Je kunt op een aantal factoren letten als je een trading bot wilt aanschaffen.

  1. Betrouwbaarheid.

Betrouwbaarheid en stabiliteit van de trading bot is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk geen gouden kansen missen doordat je bot ineens offline is. Om een betrouwbare handelsbot te vinden kun je afgaan op reviews van gebruikers en te kiezen voor een bot waar de klanten tevreden zijn over de betrouwbaarheid en de service.

  1. Veiligheid

Het is geen monopoliegeld waarmee je handelt, dus je wilt zoveel mogelijk risico’s vermijden. Beperk risico’s beperken door te kiezen voor een bot die bekend staat voor zijn veiligheid en waar je bijvoorbeeld stop-loss limieten kunt instellen.

  1. Winst

Je wilt natuurlijk dat jouw trading bot het grootst mogelijke rendement oplevert. De ene bot is de andere niet, dus lees de reviews en onderzoek welke bots winstgevend voordat je er tijd en geld in investeert.

  1. Interface en service

Je koopt een trading bot omdat je het zelf makkelijk wilt maken, niet moeilijker. Kies dus voor een bot met een intuïtieve interface van een bedrijf wat je ook helpt als er problemen zijn. Ga voor bots gebouwd door gerenommeerde ontwikkelaars die hulp bieden wanneer je problemen hebt die moeten worden opgelost.

 

Het kiezen van een goede crypto trading bot

Als je de bovenstaande factoren in acht neemt, kun je nog steeds kiezen uit tientallen crypto bots. Er zijn verschillende aanbieders zoals Smart Crypto Bot. Je kunt bij de crypto bot kiezen uit een aantal pakketten vanaf een kleine hoeveelheid munten waarin je kunt handelen tot pakketten voor onbeperkte hoeveelheden voor de doorgewinterde handelaar. Kies het pakket wat bij je past, en begin liever met een klein pakket als je nieuw bent op de crypto trading markt.