Adviesportaal
Image default
Eten en drinken

Gezondheidsvoordelen van de zoete aardappel die u waarschijnlijk nog niet kende

Zoete aardappelen zijn misschien nooit zo populair geweest als andere aardappelen, maar ze zijn erg lekker en gezond. Het zijn heerlijke knolgewassen en daarnaast zijn ze ook enorm voedzaam. Zoete aardappel komt ook vaak voor in een gebakje en wordt ook door sommige mensen bij het  dessert gebruikt.

Ze staan ​​bekend als een van de beste bronnen voor vitamine A en bevatten ook een enorm veel vitamine B5, riboflavine, niacine, thiamine en carotenoïden. Dit komt door de natuurlijke oranje kleur. Mensen die met enige regelmaat genieten van een zoete aardappel, ervaren meestal snel de gezondheidsvoordelen!

  1. Voorkomt een tekort aan vitamine A

Vitamine A is erg belangrijk voor een mens. Het is een van de belangrijkste bronnen voor het verbeteren en stabiliseren van uw zicht. In ontwikkelingslanden ontstaan veel gezondheidsklachten en ziekten doordat er weinig vitamine a te verkrijgen is. Het nemen van zoete aardappelen zorgt ervoor dat u voldoende vitamine A binnenkrijgt, waardoor u een betere weerstand tegen infectieziekten krijgt. Ook is het bekend dat het de immuniteit van zowel zwangere als zogende vrouwen verhoogt. Zoete aardappelen bevatten bètacaroteen, een belangrijke bron van vitamine A, waardoor ze een uitstekende bron van vitamine A zijn.

  1. Helpt diabetespatiënten

Van zoete aardappelen is bekend dat ze het risico op lage bloedsuikerspiegels in het lichaam en ook hoge bloedsuikerspiegels voor diabetici minimaliseren. Het is bekend dat ze suiker in de bloedbaan langzaam afgeven, in tegenstelling tot andere zetmeelrijke voedingsmiddelen die voorkomen dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt en daalt. Deze zogenoemde langzame koolhydraten zijn erg belangrijk om de bloedsuikerspiegel goed te houden. 

  1. Ze zijn geweldig voor een laag stressniveau 

Van zoete aardappelen is bekend dat ze ook stress verminderen, omdat ze een grote hoeveelheid magnesium bevatten, wat zeer nuttig is bij het normaal functioneren van het lichaam. Zoete aardappelen helpen niet alleen om stress te verminderen, maar je wordt er ook minder angstig van. Door zoete aardappelen in uw dieet op te nemen, kunt u ook de kans op een depressie verminderen. Dit komt omdat ze uw hersenen op hun gemak houden met een gezonde dosis magnesium. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen met traumatische ervaringen een goede hulp hebben aan het eten van de zoete aardappel doordat het stress- en angstniveau in grote mate afneemt. 

  1. Ze zijn ontstekingsremmend

Zoete aardappelen bevatten een overvloed aan vitamines waardoor ze ontstekingsremmend van aard zijn. Ze bevatten ook een hoge concentratie choline, wat een zeer goede voedingsstof voor het lichaam is. Deze stof helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

  1. Helpt kanker te voorkomen

Volgens onderzoek zijn paarse zoete aardappelen enorm goed tegen kanker. Deze aardappelen bevatten speciale voedingsstoffen waardoor sommige kankercellen niet in het lichaam kunnen groeien. Als u de paarse zoete aardappel met enige regelmaat in uw maaltijden verwerkt, wordt de kans op kanker dus kleiner. Zoete aardappelen zijn voor sommige nederlanders moeilijk te krijgen.Gelukkig kunt u ze tegenwoordig gewoon online bestellen. Als u geen aardappelen kunt kopen, kunt u ze gewoon online bestellen.