Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Veilig Grote Bestanden Versturen

Tegenwoordig werken we steeds meer thuis, dit heeft zo zijn voor en nadelen. Het persoonlijke contact ontbreekt, processen verlopen trager, en wanneer er iets mis is met het systeem is het minder snel verholpen. Ook kan het lastig zijn om bestanden met elkaar te delen, vooral wanneer het gaat om grote bestanden. In dit artikel bespreken we hoe jouw werknemers veilig en snel grote bestanden kunnen versturen. Waar moet je als bedrijf rekening mee houden? Hoe hoog zijn de kosten? We gaan het voor jou beantwoorden.

 

Let op de veiligheid

Het online delen van bedrijfsdata is niet ongevaarlijk, criminelen zijn er dol op. Dit omdat het vaak persoonsgegevens bevat, die ze kunnen misbruiken voor hun criminele doeleinden. Denk aan Burgerservicenummers, telefoonnummers, e-mailadressen en andere belangrijke informatie die ze kunnen misbruiken tijdens hun oplichtingspraktijken. Als deze informatie in handen komt van de verkeerde mensen, krijg je als bedrijf te maken met een flinke boete. Wees er dus zeker van dat jouw bedrijfsdata veilig wordt verstuurd.

 

Hoe grote bestanden versturen

Voor het online versturen van grote bestanden zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn voldoende bedrijven te vinden die jouw bedrijf kunnen ondersteunen bij het versturen van grote bestanden. Onderzoek altijd of het desbetreffende bedrijf te vertrouwen is. Kijk bijvoorbeeld naar het KvK nummer, bekijk online reviews, en ga een persoonlijk gesprek aan met het desbetreffende bedrijf. Vraag bijvoorbeeld welke beveiligingstechnieken ze gebruiken, om jouw bedrijfsdata te beveiligen. Ook kun je vragen of je gebruik mag maken van een gratis proefperiode. Een andere belangrijke vraag is, kunnen ze bestanden AVG proof verzenden? Vraag het gerust.

 

De kosten

Online grote bestanden versturen is in de meeste gevallen niet gratis, dit heeft uiteraard te maken met het beveiligen van de bestanden. De beveiligingstechniek moet worden getest, en heeft ook regelmatig een update nodig om de veiligheid te behouden. Het is een kat en muis spel met de criminelen.

De kosten zijn ook afhankelijk van de services die jij als bedrijf wilt gebruiken.

  • Kun je verzendingen verlengen of intrekken?

  • Hoeveel GB kunnen werknemers versturen?

  • Hoeveel gebruikers kunnen er gebruik maken van de verstuurservice?

  • Is het mogelijk om droplink-functies te gebruiken?

  • Kunnen gebruikers digitaal ondertekenen?

Daarnaast kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor tweestapsverificatie. Dit is een beveiligingstechniek die bijvoorbeeld ook banken gebruiken voor het veilig inloggen, en overmaken van geld. Maar in de meeste gevallen is dit optioneel, het ligt er dus maar net hoe goed jij jouw bedrijfsdata wilt beveiligen.