Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Inzicht in geneesmiddel voor ADHD

Het doel van geneesmiddel voor ADHD is om de symptomen van deze aandoening te kunnen beheersen. Kinderen zouden ADHD kunnen hebben als de volgende gedragingen in het extreme bestaan: onoplettendheid, afgeleid zijn, hyperactiviteit en impulsiviteit. Op het moment dat dit gedrag interfereert met het gezinsleven of het functioneren op school is dat het moment waarop ADHD wordt vermoed.

Het kan op verschillende manieren worden gediagnosticeerd. Er moet een fysiek onderzoek worden gedaan om er zeker van te zijn dat er geen andere gezondheidstoestand is, die het gedrag dat hoort bij ADHD, kan veroorzaken. Deze onderzoeken omvatten waarschijnlijk het testen van het IQ van het kind en hun niveau van academisch functioneren.

De schalen voor de gedragsscores worden aan de leraar en aan de ouders gegeven. Deze schalen zijn extreem specifiek voor het gedrag dat moet worden bekeken en de beoordelingen die moeten worden gegeven.

Het testen wordt meestal gedaan door de schoolpsycholoog of door een arts die is gespecialiseerd in ADHD. Zodra alle informatie is verzameld, zullen er waarschijnlijk gesprekken met de ouder en het kind plaatsvinden om te zien hoe het gaat.

Er zal een geïndividualiseerd leerplan worden opgesteld, dat zal helpen om de behoeften van het kind te ondersteunen en dat voortbouwt op hun sterke punten. Het wordt dan periodiek beoordeeld om te bekijken of de doelen worden bereikt. Als dat niet het geval is, wordt er gekeken wat er dan kan worden gedaan om dat wel te laten gebeuren.

Er zal ook een behandelplan worden ingevoerd. De meest voorkomende behandeling, die er waarschijnlijk zal worden gebruikt, is geneesmiddel. Stimulerende geneesmiddel is effectief bij de behandeling van ADHD, maar dit is niet het eni gegeneesmiddel tegen ADHD. Er zijn namelijk ook nieuwe niet-stimulerende geneesmiddelen beschikbaar.

De zorg bij het gebruik van een geneesmiddel zijn de bijwerkingen. Vooral bij stimulerende middelen zijn de bijwerkingen gevaarlijk. Stimulantia bevatten amfetamine en ze zijn zeer verslavend. Als een kind ze heeft voorgeschreven gekregen, kunnen ze het kind ook prikkelbaar maken. Ze kunnen slapeloze nachten hebben en hun eetlust verliezen. Ze kunnen ook depressief worden. Als stimulantia gedurende een lange periode worden gebruikt, zal het kind ook meer geneigd zijn om problemen met depressie en alcohol- en drugsmisbruik te ervaren.

Natuurlijke remedies worden, naarmate onze wereld bewuster met gezondheid omgaat, ook steeds populairder. Natuurlijke supplementen met kruiden waarvan bekend is dat ze ADHD-symptomen kunnen verlichten zijn bijvoorbeeld Gingko Biloba en Verta Alb.

Geneesmiddel tegen ADHD zijn meestal stimulerende geneesmiddelen, maar ze zijn niet de enige remedie, omdat er dus tegenwoordig ook natuurlijke supplementen zijn die geen bijwerkingen veroorzaken. Deze middelen zijn ook erg effectief.

 Klik hier voor Top psychologen in Eindhoven

https://www.depsycholoog.nl/eindhoven