Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Werkervaring met groen

Of je nu hulp wilt bij een klein of groot groenproject, een ervaren adviseur en uitvoerder hebben een grote mate van toegevoegde waarde. Met BTL realisatie ga je met een uitvoerder in zee die niet alleen kennis van zaken heeft over het plannen van groene werkzaamheden, maar ook nemen ze de realisatie van een groen project op zich. Door hun ervaring en kennis heb je waardevol advies, die niet stopt bij planten, maar ook op een hoger niveau kijkt naar structuur en op een dieper niveau kijkt naar de bodem. Je kunt ook niet zomaar alles planten op elke plek. Dat verschil zie je al, als je de Limburgse natuur met de Friese natuur vergelijkt. De grond is anders en dus is ook de natuurlijke beplanting anders.

Meer dan alleen ontwerpen

Zodra het ontwerp compleet is, of dit nu een schoolplein, groene infrastructuur of het herinrichten van een gebied met beken en sloten betreft, wordt er overgegaan tot de implementatie. Bij het aanleggen is het gebruiken van de juiste apparatuur en machines belangrijk, omdat je zo geen vertraging oploopt en het beste en snelste resultaat krijgt. En natuurlijk kun je de mensen die deze apparatuur en machines gebruiken niet vergeten. Door bijscholing en training weet je zeker dat je een partij inhuurt die op de hoogte en ervaren is van de nieuwste producten en technieken.

Na aanleg komt onderhoud en beheer

Je bent je er niet altijd van bewust, maar neem het voorbeeld van een speeltuin. Deze wordt niet alleen doordacht ontwerpen en deskundig aangelegd, hij moet daarna ook worden onderhouden. Speeltoestellen worden regelmatig gecontroleerd op mankementen of onderhoudstechnische noodzaak. Het gaat dus na de aanleg niet meer alleen om het maaien van het gras, onderhoud en beheer vraagt om een brede aanpak van alle groen in de omgeving.