Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Dit zijn drie redenen waarom jij een interim cfo wil hebben op kantoor

Al eens nagedacht over een interim cfo op kantoor? Ja! Dan is deze blog speciaal voor jou, want wij gaan je nog meer redenen vertellen waarom jij een interim cfo op kantoor wil hebben. Veel mensen weten niet wat een interim cfo precies doet, maar eigenlijk is het heel simpel uit te leggen. Een interim is iemand die tijdelijk in een bedrijf komt om te helpen met bepaalde financiële zaken. En dit zijn drie redenen waarom een interim handig kan zijn.

Duidelijk overzicht in geldzaken

Als je net een start-up bent begonnen, is alles nog erg nieuw. Je eerste maand gaat niet zoals je had gehoopt en je draait misschien zelfs een beetje verlies. Daarbij verlies je ook het overzicht van het geld en kan je in de problemen komen. Gelukkig zijn er interims die ervoor kunnen zorgen dat je niet meteen het gehele overzicht verliest. Zij houden het voor je in de gaten en geven op tijd aan als het de foute kant dreigt op te gaan. Daarbij kunnen zij ook goed advies aanbieden passend aan de situatie waar je in bent. Kortom, het zijn goede helpers in het begin. 

Haalbare doelstellingen

Soms heb je als startend bedrijf veel ambities die je wil halen, maar zijn ze soms te onrealistisch om te halen. Daarvoor kun je ook een interim inschakelen. Zij kijken met je mee naar de bepaalde doelstellingen en kunnen keihard zijn met dat bijvoorbeeld een bepaalde doelstelling totaal niet haalbaar is. Maar zij komen dan ook met nieuwe doelstellingen en bepaalde oplossingen om het doel wel haalbaar te maken. Sowieso beginnen ze dan met kleinere doelen om wat meer haalbaarheid te creëren.

Samenwerking en een goed doel

Een interim is er helemaal niet om je plannen te dwarsbomen, maar juist om ze te versterken en te verbeteren. Op deze manier weet je zeker dat je het financieel gaat redden en dat je ook je doelen uiteindelijk kan bereiken. Een interim laat je naar het grote doel toewerken met kleinere stappen, want op die manier halen bedrijven het. Ze willen alleen het beste voor het bedrijf en natuurlijk de eigenaren.