Adviesportaal
Image default
Tweewielers

Elektrisch fietsen: wat is het?

Elektrisch fietsen: wat is het?

Elektrische fietsen, tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waar u vroeger gemiddeld een paar elektrische fietsen per week tegenkwam, zijn het er nu gemiddeld een paar per dag. Elektrisch fietsen heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen, en dit komt voornamelijk door de vele voordelen die eraan verbonden zijn. Er zijn namelijk enkele verschillen tussen een gewone fiets en een elektrische fiets. De elektrische fiets bezit een motor en een batterij. Zij zorgen voor extra ondersteuning tijdens het fietsen. Op die manier is het veel makkelijker om bijvoorbeeld een heuvel op te fietsen. Daarnaast is het ook mogelijk om veel grotere afstanden af te leggen of sneller te fietsen, zonder veel extra inspanning. Deze ondersteuning werkt alleen als u zelf trapt en als uw snelheid beperkt is tot 25 km/u. Wanneer u stopt met trappen of sneller dan 25 km/u rijdt, valt ook de ondersteuning weg. Een elektrische fiets is dus totaal verschillend van een scooter: u wordt wel verondersteld om zelf nog energie te leveren. Naast de gewone elektrische fiets is er ook de speed pedelec. Dit is de snelle versie van de elektrische fiets. De trapondersteuning blijft daar werken tot snelheden van 45 km/u. Uiteraard is het wel noodzakelijk dat u de accu op tijd oplaadt, zodat u op elk moment van dat spreekwoordelijke duwtje in de rug kan genieten. Als u wat ouder wordt en toch nog wil kunnen genieten van fietstochten, dan kan het aanschaffen van een elektrische fiets een goed idee zijn. Maar vergis u niet: ook meer en meer jongere mensen kopen een e-bike, net omdat het hen de vrijheid geeft om langere afstanden af te leggen in een kortere tijdspanne. Indien u van plan bent om een elektrische fiets aan te schaffen en u woont in de omgeving van Haarlem, dan raad ik u zeker aan om eens een kijkje te nemen op https://www.ckrijwielhandel.nl/.

Fietsenwinkel Haarlem

CK Rijwielhandel is gespecialiseerd in fietsen, e-bikes en scooters. Naast een groot assortiment aan rijwielen, onderdelen en accessoires voor fietsen en scooters, kan u er ook terecht voor reparatie en onderhoud van uw fiets. U mag een professionele service verwachten en u zal steeds geholpen worden met de glimlach. Daarnaast bieden ze u ook de scherpste en voordeligste prijzen. Dankzij hun jarenlange ervaring weten ze precies wat u zoekt in een e-bike en kunnen ze u met raad en daad bijstaan.

Elektrische fiets kopen

Stel dat u beslist heeft om een elektrische fiets te kopen. Waar moet u dan precies op letten? Allereerst is het belangrijk om te bekijken welke elektrische fiets binnen uw budget past. Een e-bike is niet goedkoop, en het is dus belangrijk om goed over de aankoop na te denken. Hoe lang moet de accu meegaan? Hoeveel versnellingen wenst u? Moet de e-bike in staat zijn om veel bagage te vervoeren? Ga na welk type fietser u bent: wil u de e-bike gebruiken om naar uw werk te gaan? Misschien is een elektrische vouwfiets ideaal voor u. Of gaat u hem gebruiken om langere fietstochten te maken? Dan is een trekkingfiets iets voor u. Is het de bedoeling om boodschappen te doen met uw elektrische fiets? Wil u graag een mountainbikeparcours afleggen? Voor elk type fietser is er wel een e-bike. Maak ook zeker eerst eens een testritje met de fiets. Zo weet u of hij comfortabel rijdt. Heeft u nog verdere vragen of nood aan advies? Kom dan zeker eens langs bij CK Rijwielhandel in Haarlem!

https://www.ckrijwielhandel.nl/