Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Dit is het allergrootste geheim tot het stoppen van uitstelgedrag.

Als je last hebt van uitstelgedrag, moet je niet verdergaan op hetzelfde pad. Als je het gevoel hebt dat je leven een complete puinhoop is omdat je dingen blijft uitstellen, hoef je je zo niet te voelen. En één van de belangrijkste dingen die je kan doen om deze gevoelens te overwinnen is de oorzaken van uitstelgedrag begrijpen.

Dit is het allergrootste geheim tot het stoppen van uitstelgedrag.

Waarom is dit een groot geheim en waarom doet het ertoe?

Omdat de meeste mensen denken dat de oorzaken van uitstelgedrag luiheid, koppigheid en gewoon een slecht persoon zijn, zijn.

Zo lang je denkt dat je uitstelt om wie je bent, omdat je geen goed persoon bent, omdat je het wilt of omdat je lui en waardeloos bent, kan je geen vooruitgang boeken en je uitstelgedrag stoppen. Je moet de oorzaken van uitstelgedrag begrijpen.

Dit is echt cool.

Er zijn verschillende oorzaken van uitstelgedrag, en geen enkel van hen heeft te maken met je karakter. Ze hebben te maken met wat je voelt en waar je tegenover staat. En je kan dat veranderen.

Één van de grootste factoren van uitstelgedrag is angst. Dit kan angst voor succes, faalangst, of een soort vage, irrationele angst zijn. Het feit is dat deze angsten uitstelgedrag kunnen veroorzaken en je vast kunnen houden.

Een andere grote oorzaak van uitstelgedrag is je overweldigd voelen. Het is erg gemakkelijk om zo veel te doen te hebben dat we gewoon niet weten wat de volgende stap is. We weten misschien veel dat gedaan kan worden, maar zo lang we de volgende stap niet kennen, blijven we uitstellen.

Andere oorzaken van uitstelgedrag zijn moeheid en ziekte.

Maar het enige dat niet één van de belangrijkste oorzaken van uitstelgedrag is, is luiheid. Je kan geloven dat je lui bent en dat je daarom uitstelt.

Maar de waarheid is dat je je lui voelt omdat je uitstelt. Luiheid is niet de oorzaak, het is het gevolg.

Eens je de oorzaken van uitstelgedrag begrijpt, kan je verdergaan met het uitstelgedrag stoppen en verder leven op de manier waarop je wilt leven. En je kan begrijpen dat je niet lui bent en dat je geen slechte persoon bent.

Het beste nieuws is dat je niet in uitstelgedrag vast hoeft blijven zitten dat hoeft te voelen dat je leven een puinhoop is. Gewoon begrijpen wat er aan de hand is, kan je veel dichter bij het overwinnen van uitstelgedrag en meer efficiënt zijn, brengen.

Lees meer over leiderschap met  IvPP – http://www.ivpp.nl/leiderschap/training

https://www.ivpp.nl/leiderschap/training/