Adviesportaal
Image default
Boeken en Tijdschriften

Gedicht maken? Dat is makkelijk

Gedicht maken? Dat is makkelijk

Met moederdag weer voor de deur is het goed om je moeder of oma eens extra in het zonnetje te zetten. Een cadeau’tje kopen is leuk, maar maak het persoonlijk. Echt persoonlijk. Dat doe je door je moeder te verrassen met een originele tekst. En hoewel de jeugd zich er steeds minder mee bezig houdt, gedichten blijven op een mooie manier een verhaal vertellen. Maar hoe maak je die dan?

Gedicht maken voor je moeder

Er zijn veel gedichten websites met kant en klare gedichten. Voor de één volstaat een moederdag gedicht prima, voor de ander is het niet passend. Kies er daarom voor een zelf een gedicht te maken, ook dat doe je op Rijmgedichten. Maar ook de reeds bestaande gedichten kunnen goed in te passen zijn in jouw situatie. Enkele voorbeelden:

Tekst geschreven door

● Een baby (natuurlijk kan hij zelf nog niet schrijven;))

● Een kleuter of peuter

● Volwassen kind

● Volwassen zoon of dochter

De inhoud

Vertel hoeveel je wel niet van je eigen mama houdt, en waarom ze zo speciaal is. Waarom is ze eigenlijk de allerbeste moeder voor jou? Hier volgen nog 2 voorbeelden:

Gedicht: 1

Liefste mama, Voor mij is niemand zo lief als jij Als je lacht word ik zelf altijd ook zo blij! Je troost mij, knuffelt mij en zegt: ‘Het lukt je wel!’ Het is niet nodig, dat gekwel!

Gedicht: 2: Liefste mama

Mijn mama is van mij, ze maakt me altijd blij. Mijn mama is écht heel erg lief, ik ben haar eigen hartendief.

Simpel is ook goed

Natuurlijk zit er in ons allemaal geen supertalent, en dat hoeft ook niet. Het gaat erom dat je je best doet om er iets leuks van te maken. Je hebt eraan gedacht, je hebt de moeite genomen. Natuurlijk is dat het allerbelangrijkste, en daar draait het om.