Adviesportaal
Image default
Boeken en Tijdschriften

Bibliotheekoplossingen ter beveiliging

Het school uitstapje naar de bibliotheek, het was niet weg te denken in de basisschooltijd. Met de hele klas kwam je binnen en merkte meteen alle boeken op die de bieb te bieden had, of die leuke speelhoek. Misschien ook wel die knappe bibliothecaris. Maar niet alleen zijn bibliotheken bij scholen populair, vandaag de dag bezoeken jong en oud de bibliotheek.

Destijds kwam het wel eens voor dat er boeken uit de bibliotheek ‘gestolen’ waren. Dat was altijd een grote last maar tegenwoordig hebben verschillende bedrijven met technologische innovaties hier een aantal slimme oplossingen voor gevonden.

Bibliotheek oplossingen

Vroeger was het natuurlijk veel moeilijker om met verschillende innoverende bibliotheek oplossingen te komen gezien de ontwikkelingen op technisch vlak. Vandaag de dag staan er bij de meeste bibliotheken beveiligingspoorten naast de deur een x aantal beveiligingspoorten.

Elektronische beveiligingspoorten

Beveiligingspoorten worden beschouwd als duurzaam en energiezuinig. Deze poorten helpen bibliotheken om het verdwijnen van boeken tegen te gaan. Wanneer er iemand door de poorten loopt en de poort detecteert een item met een niet geregistreerd boek of ander item gaat er een visueel en audio alarm af. Beveiligingspoorten kunnen worden toegepast in moderne en traditionele vanwege hun tijdloze design.