Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Zijn jullie klaar voor het samenwonen?

Er zijn heel veel praktische zaken die je moet regelen voor je gaat samenwonen. Nou ja, je moet niks natuurlijk, maar handig is het wel. Daarbij wordt soms vergeten dat de emotionele dingen ook ruimte moeten krijgen.

Zakelijk of emotioneel

Als jij met jou partner wil samenwonen, waar begin je dan mee? Ga je het hebben over de zakelijke dingen of eerst over de emotionele dingen?

Ga je zeggen dat die kast toch echt mee moet, omdat die van jouw oma is geweest? Of begin je met het financiële plaatje? De beste tip is toch maar: volg jouw onderbuikgevoel. Natuurlijk moet je het zakelijke niet overslaan. Nee, het gaat juist hand in hand.

Ga het proces open in en onderzoek, wat eventuele drempels zijn voor jou en jouw partner. Als dit niet lukt, hoe wil je dan als je samenwoont communiceren? Zoek dus samen naar oplossingen.

Praat dus ook over de minder leuke dingen. Wat gebeurt er als één van beiden overlijdt of als je, om wat voor reden dan ook, niet meer wilt samenwonen? Zorg ervoor dat dit helder is en dat jullie je beide bij de gekozen vorm goed voelen. Wees niet bang om voor jezelf op te komen en geef ook jouw partner de ruimte. Goed communiceren wordt juist heel erg op prijs gesteld.

Waarom wil je samenwonen?

Is het vooral omdat het geld scheelt als je samenwoont? Denk dan nog maar eens na, of je wel moet gaan samenwonen. In de eerste plaats is samenwonen handig als je graag bij elkaar bent. Sommige mensen voelen zich in sommige relaties veel fijner als ze latten. Dat is al lang niet meer raar.

Ga eens oefenen

Elkaar in het weekend zien is misschien altijd feest. Ga eens een weekje logeren bij de ander. Ervaar vast hoe het is om langer bij elkaar te zijn. Vind je hem of haar dan ook nog leuk genoeg?

Als het goed bevalt is dat natuurlijk heel erg fijn! Is dat niet zo, dan is het toch mooi, om daar dan al achter te komen. In beide gevallen is het dus positief.

Verhuisbedrijf Maastricht

Ben jij klaar om te gaan samenwonen? Ga er dan voor en zoek naar een goed verhuisbedrijf zoals verhuisbedrijf Maastricht.

https://cargo-care.nl/verhuisbedrijf-maastricht/