Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Waterontharder voor in huis

Voorkom kalkaanslag

Tijdens de regelmatige schoonmaakronde in onze woning komen we het regelmatig tegen. Kalkaanslag in waterkokers en koffiezetapparaten en op de tegels in de douche en in het bad. Een vervelende hardnekkige, ruwe aanslag die zich heeft vermengd met zeepschuim en zich moeilijk laat verwijderen. Huismiddeltjes zoals azijn kunnen helpen, echter alleen als je het heel goed bijhoudt. Lukt dit niet en heeft de kalkaanslag teveel kans gekregen om zich goed te hechten, dan zijn er ook speciale schoonmaakmiddelen. De hoeveelheid kalk die zich kan afzetten is afhankelijk van de hardheid van het water van het gebied waar in je woont. De gemiddelde hardheid van het water is in Nederland 8,4. Dat lijkt niet veel, maar toch kan deze hoeveelheid kalk al veel afzetting veroorzaken.

Water ontharden, wat zijn de voordelen?
Behalve een drastische vermindering van kalkaanslag en een langere levensduur voor huishoudelijke apparaten biedt een waterontharder huis nog meer voordelen.
. De smaak van het water zal verbeteren. Dit merk je vooral als je ’s morgens je tanden gaat poetsen of een kop koffie zet.
. Onthard water heeft minder reinigende middelen nodig om een goed effect te bereiken. Denk hierbij aan een vermindering van was- en schoonmaakmiddelen
. Goed voor huid en haar. Onthard water laat geen resten achter en droogt de huid niet uit.

Welke water ontharder moet ik kiezen?
Er zijn verschillende soorten waterontharders te koop. Waar je voor kiest is afhankelijk van de hardheid van het water in het gebied waarin je woont en het effect dat je wilt creeren.
. Magnetische waterontharder. Dit type water ontharder zorgt ervoor dat de mineralen magnesium en calcium zich niet hechten waardoor kalkaanslag wordt voorkomen.
. Water ontharder op basis van regeneratiezout waarmee calcium en magnesium uit het water worden gefilterd en (tijdelijk) worden vastgehouden in kunstharskorrels.