Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Portal voor VOG aanvragen

Wat is een VOG? 
Een VOG, ook wel Verklaring Omtrent het Gedrag, geeft aan middels een papieren document dat u geen bezwaarlijke gedragingen hebt uitgevoerd in het verleden.

Wat staat er in een VOG?
In een Verklaring Omtrent het Gedrag staan gegevens die van belang zijn voor u en uw werkgever.

Wat zijn de voorwaarden bij een VOG?
Zodra u een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvraagt, zal Dienst Justis in het Justitieel Documentatiesysteem kijken of u in het verleden een strafbaar feit heeft gepleegd.

Hoelang is een VOG geldig?
Een VOG is slechts een momentopname. De organisatie waar u bijvoorbeeld voor werkt, bepaalt de lengte van de VOG.

Wanneer moet u een nieuwe VOG aanvragen?
Als u een nieuwe VOG moet aanvragen, dan zult u dit vaak van uw werkgever te horen krijgen.

Hoe vraagt u een VOG aan?
U kunt op twee verschillende manieren een VOG aanvragen: bij de gemeente of online bij VOG-aanvraag.nl. Bij die laatste zult u merken dat de kosten een stuk lager liggen.

Hoelang duurt de verwerking van een VOG aanvraag?
Heeft u uw Verklaring Omtrent het Gedrag aangevraagd? Dan ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur een mail van Dienst Justis, waarmee u de aanvraag volledig kunt afronden.

Hoe kan ik mijn VOG aanvragen?

Een VOG aanvragen kan op drie manieren, u kunt deze via uw werkgever aanvragen, via het internet aanvragen maar ook direct via Justis aanvragen.

Via de gemeente
Maak een afspraak bij uw gemeente voor het aanvragen van een VOG verklaring. Houdt er rekening mee dat u zelf naar de gemeente moet.

Via internet
Op het internet kunt u ook uw VOG aanvragen, goed om te weten is dit iets duurder is – dit is wel het snelste manier om uw VOG aanvraag te starten.

Bij Justis
Iedereen die niet staat ingeschreven in de BRP moet bij Justis zijn. Bijvoorbeeld als u tijdelijk in Nederland werkt of in het buitenland woont. Vul het aanvraagformulier in en stuur het op naar Justis.