Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Verstandig online beleggen

Het is niet zonder risico maar alsnog voor veel mensen wel een leuke en aantrekkelijke optie; online beleggen. De banken geven steeds lagere spaarrentes, een reden waarom mensen op zoek gaan naar andere opties om toch nog wat geld te verdienen met hun geld. Beleggen is echter niet zonder risico’s dus brokers vergelijken kan nooit kwaad.

Beleggen is speculeren met geld, dat wil zeggen dat je producten of diensten koopt en daarbij de aanname maakt dat ze op een later moment meer waard zullen zijn. Als dat moment daar is, dan verkoop je die producten of diensten. Daar zit echter wel gelijk het addertje onder gras. Aandelen worden namelijk niet gegarandeerd meer waard. Sterker nog, soms worden ze nooit meer waard of verliezen ze zelfs waarde waardoor je er als belegger op toe zal moeten liggen om er vanaf te kunnen komen.

Er zijn wel enkele mogelijkheden tot beleggen die relatief gezien iets veiliger zijn. Veel mensen beleggen graag in goud en dat heeft een aantal redenen. Goud is redelijk waardevast en is de laatste jaren ook gestaag meer waar geworden. Goud is namelijk een uitputbare grondstof, wat het zeldzamer en waardevoller maakt om te hebben. Bovendien is goud een wereldwijd betaalmiddel. Geld in de vorm van papier is een gebruikelijker waarde middel om mee te betalen maar is ook gevoeliger om zijn waarde te verliezen. Goud is namelijk letterlijk zijn gewicht in goud waard, zoals het gezegde luidt. Papiergeld verliest sneller waarde en is bovendien natuurlijk ook onderhevig aan zaken zoals inflatie. Met goud zal dat minder snel gebeuren en bovendien is er natuurlijk altijd vraag naar goed goud, omdat dat het op een gegeven moment ook op zal zijn. Dat maakt goud waardevoller en stabieler dan geld en daarom is het dan ook een goede investering die zichzelf nagenoeg altijd uitbetaald. 

http://www.onlinebeleggen.nl