Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Snapbacks kopen

De snapback, het is inmiddels een mode accessoire dat niet meer weg te denken is uit het dagelijkse straatbeeld, maar wellicht kent niet iedereen de naam snapback. Je gaat niet zomaar meer petten kopen, nee je gaat een snapback kopen. Eigenlijk is het heel simpel, de snapback is gewoon een benaming voor een soort cap uit Amerika. De belangrijkste kenmerken zijn een rechte klep en de verstelbare sluiting aan de achterkant van de pet. Dit is dus iets anders dan de bekendere baseball cap, want deze heeft een gebogen klep. Zijn simpele model maakt de snapback bestellen ook zeer geschikt voor het bedrukken van de snapback met prints, teksten en logo’s.

De naam snapback is afkomstig van de manier waarop de cap van de pet op de achterkant aansluit. De naam snapback slaat op de drukknoopjes op de sluiting. ‘Snap’ betekent drukknoop en ‘back’ is natuurlijk achterkant. De drukknoopjes stellen de drager in staat om de pet te verstellen in grootte.

De snapback is een pet die jong en oud aanspreekt en bovendien natuurlijk ook erg handig is doordat deze in grootte kan worden versteld. Rond 2012 heeft de snapback een comeback gemaakt en dit komt door de sterren uit de rapmuziek. Hiermee is de snapback symbool komen staan voor de ‘straat’ en de streetweare culture die hierbij hoort. Het was de Amerikaanse baseball legende Babe Ruth die de snapback echt populair maakte. Hij kwam nooit een stadion in of veld op zonder zijn snapback op.  In die tijd werden snapbacks buiten de sport dan ook vooral gedragen voor liefhebbers van sport. In de jaren 80 en 90 pakten de muziekwereld deze trend ook op en werden de snapbacks steeds weer populairder.

Hiermee is de snapback een symbool van vrijheid, kunst en straatcultuur geworden. Will Smith liet ze zelfs voor hem persoonlijk maken, voor zijn serie ‘The Fresh Prince of Bel Air’.

http://www.snapbacks.nl