Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Vakkundig repareren van glas

Sluiten de ramen niet meer goed af of gaat het zelfs helemaal niet meer open of dicht? Het kan zijn dat je (daardoor) last hebt van tocht of lekkage bij het raam, met alle vervelende gevolgen van dien. Het kan dan goed zijn om een glas reparatie te overwegen.

Het is ook belangrijk om eerst te bepalen wat er precies nodig is. Dergelijke klachten hoeven namelijk niet per se van het raam of het glas af te komen, maar het kunnen ook de kozijnen zijn die dit soort problemen veroorzaken. Sowieso is het een misverstand dat ramen nooit onderhoud nodig hebben. Vaak wordt dit zomaar aangenomen bij bijvoorbeeld ramen van kunststof of aluminium en hoewel deze materialen een prima levensduur hebben, is het niet zo dat je deze ramen niet hoeft te onderhouden. Het is vaak wel zo dat glas echt niet meteen hoeft te worden vervangen, maar dat er vaak ook kan worden voldaan met glas repareren.

Een raam hangt bovendien altijd in een beslag, ook wel het mechanisme van een raam. Ook dit beslag moet in goede conditie zijn om optimale bescherming en functioneel gebruik te kunnen bieden. Er zijn vele soorten beslagen voor ramen, elk weer met een andere functie en de een wellicht meer geschikt voor jouw ramen en jouw wensen.

Onterecht wordt ook vaak gedacht dat de enige oplossing voor een kapot raam is om dat hele raam dan maar te vervangen. Dat is natuurlijk een kostbare aangelegenheid en vaak zijn er ook mogelijkheden tot het repareren van deze ruit. Dat is bijvoorbeeld ook al een vaak toegepaste optie bij de reparatie van autoruiten. Zogenaamde sterretjes in de autoruit kunnen goed worden opgelost door deze te dichten en dan kan de bestuurder natuurlijk ook een hoop geld worden bespaard, omdat deze geen hele nieuwe ruit hoeft te betalen.

https://www.glasned24.nl