Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Tips voor je stage marketing communicatie

Wanneer je begint aan je stage, heb je heel veel verwachtingen. Vaak ben je nerveus en onzeker over bepaalde zaken, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Wij zetten de belangrijkste tips voor een stage marketing communicatie uiteen, zodat jij kan schitteren op je nieuwe werkvloer!

 

Ken de trends

Wanneer je een stage marketing communicatie gaat doen, is het een goed idee dat je mee de trends binnen de sector van het bedrijf waar je gaat werken kent. Zo ben je goed voorbereid op eventuele opdrachten en toon je dat je relevante kennis hebt, waardoor waarschijnlijk je collega’s ook onder de indruk zijn!

 

Kom op tijd en hou je aan de regels

Het lijkt zeer logisch, maar om een goede indruk te maken, moet je je aan de regels houden. Kom dus op tijd en hou je aan de vooropgestelde deadlines van taken en projecten. Als je stageplek nog andere regels heeft, moet je die ook altijd in je achterhoofd houden.

 

Netwerk!

Elke stageplaats is een zee aan nieuwe mensen, die één voor één unieke ideeën en ervaringen hebben. Het is dus het ideale moment om al deze mensen te leren kennen en om te netwerken. Deel je mening, ervaring en dromen met mensen en misschien kom je wel iemand tegen die kan helpen om ze waar te maken!

 

Blijf leren

Hoewel een stage marketing communicatie vaak wordt gezien als het omzetten van theoretische kennis in de praktijk, is het zo dat je tijdens een stage natuurlijk leert hoe het in die praktijk nu écht zit. Daarnaast ga je sowieso momenten tegenkomen waarbij je onzeker bent over wat je aan het doen bent. Leer hier van, door hulp te vragen wanneer het nodig is en hou alles wat je leert goed bij!

 

Wees jezelf

Bij een stage marketing communicatie, is het vaak je karakter dat je werk goed maakt. Blijf dus rustig, geniet van de tijd die je op je werk spendeert en wees jezelf. Zo boek je de grootste successen!

https://fiks.nl/stage/marketing-communicatie