Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Tips bij het voorkomen van blessures

Blessures door overbelasting gebeuren vaak als het lichaam meer inspanning heeft dat zijn huidige fysieke limieten of conditie. Blessures kunnen ook voorkomen door het slecht uitvoeren van oefeningen en te weinig warming up.

Plan goed en bereid je goed voor!

Bespreek voordat je een nieuwe sport of een nieuw programma gaat volgen eerst met je huisarts wat je van plan bent. Neem daarnaast ook de tijd om de technieken die jij onder de knie moet hebben bij het beoefenen van je nieuwe sport goed te leren. Het kan helpen om met een personal trainer te werken of je in te schrijven voor een les, hierdoor kan je ook met leuke nieuwe mensen in contact komen. Daarnaast is het handig om realistische doelen op te stellen. Het maakt niet uit of je doel nu baantjes trekken, een gewicht tillen of een bepaalde afstand lopen is, stel een haalbaar doel in en werk geleidelijk aan verbetering.

Luister altijd naar de lichaam

Als jouw lichaam tekenen van te veel stress vertoont, luister hier dan naar. Milde kortdurende spierpijn wordt als goede pijn beschouwd, maar pijn in je gewrichten is niet normaal. Zorg dan ook dat je een instant ice pack bij de hand hebt. Deze instant ice pack zorgt ervoor dat blessures genezen, voorkomen en behandeld worden. De instant ice pack is dus echt een must-have wanneer je gaat sporten.

Een goede warm up en cool down zijn belangrijk

Verwarmde spieren worden minder snel belast, het is daarom van groot belang om eerst op te warmen voordat je gaat sporten. Ga wandelen of joggen voordat je met je training begint en daarna nog eens om je spieren te helpen langzaam af te koelen. Het is belangrijk om je flexibiliteit te verhogen als jij blessures wilt voorkomen. Zorg dus dat jij na je training ook een aantal rek en trek oefeningen doet. Het is het beste om te stretchen als je lichaam warm is.

https://revvi.eu/products/instant-ice-pack